Китайският полярен ледоразбивач Сюелун-2 ще започне първото си пътешествие до

...
Китайският полярен ледоразбивач Сюелун-2 ще започне първото си пътешествие до
Коментари Харесай

Първият произведен в Китай ледоразбивач се отправя на дебютната си експедиция

Китайският полярен ледоразбивач „ Сюелун-2 " ще стартира първото си странствуване до Антарктида от южния китайски град Шънджън във вторник. Това ще бъде 36-та антарктическа експедиция на Китай. В нея ще взе участие екипаж от 413 души, които ще се опитат да схванат повече за въздействието на измененията в Антарктида върху света, да подобрят уменията на страната в оправянето с промените в климата и да засилят присъединяване ѝ в световното ръководство на континента, сподели Цин Уейдзя, шеф на Китайското ръководство за Арктика и Антарктида, оповестява Радио Китай.

Друг ледоразбивач с името „ Сюелун " също ще се включи в експедицията и за първи път два полярни кораба ще работят дружно в китайска антарктическа експедиция.

„ Сюелун-2 " ще отплава към станцията Джуншан, след което ще организира изследвания в море Космонавти в Източна Антарктида. Очаква се той да се завърне в края на март 2020 г.

Ледоразбивачът „ Сюелун " ще отплава от Шанхай на 22 октомври също към станцията Джуншан, след което ще организира серия изследвания и инженерни планове в моретата Рос и Амундсен. Очаква се той да се завърне в средата на април 2020 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР