Китайският пазарен регулатор обяви, че ще блокира плана на Tencent

...
Китайският пазарен регулатор обяви, че ще блокира плана на Tencent
Коментари Харесай

Китай ще блокира сливането на две платформи за стрийминг на видеоигри

Китайският пазарен регулатор разгласи, че ще блокира проекта на Tencent Holdings за сливане на двата най-големи уеб страницата за стрийминг на видеоигри в страната – Huya и DouYu, съобщи „ Ройтерс “.

Групата разгласи желанията си за сливането още през 2020 година, а този развой, явно, няма да бъде сбъднат. Tencent е най-големият акционер на Huya с близо 37-процентов дял, има и една трета от DouYu. И двете компании са листнати на борсата в Съединени американски щати, а общата им стойност е 5.3 милиарда $.

Според Държавната администрация по пазарна регулация (SAMR) обединяването на двете платформи за стрийминг на видеоигри онлайн би засилило превъзходството на Tencent на този пазар, защото компанията към този момент има над 40% пазарен дял в сегмента на онлайн игрите.

Huya и DouYu са надлежно първият и вторият по известност уеб страници за стрийминг на игри в Китай. Там едни от главните занимания на потребителите са да наблюдават излъчването на шампионати на електронни спортове, както и да гледат видеа на известни професионални играчи.

От DouYu към този момент оповестиха, че изцяло почитат решението на регулатора и интензивно сътрудничат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР