Китайският пазар на умни телефони, най-големият в света, се подготвя

...
Китайският пазар на умни телефони, най-големият в света, се подготвя
Коментари Харесай

Най-големият пазар на смартфони ще се срине с 40%

Китайският пазар на умни телефони, най-големият в света, се приготвя за голям срив в доставките поради ковид, написа CNN.

Доставките на смарт телефони в Поднебесната империя ще паднат с 40% през първото тримесечие на 2020 година, по отношение на същия интервал на предходната година, гласи нов отчет на IDC. Това значи, че китайските консуматори ще купят с 33 млн. по-малко телефони. Преди експлоадирането на епидемията IDC очакваше спад от 5 %.

Според компанията доставките на умни телефони в целия свят ще намалеят с 10,6% през първото полугодие на 2020 година

Анализаторътр Сангетика Сривастава показва, че производителите са изправени пред дефицит на съставни елементи, завторени фабрики, карантиран, проблеми с логистиката и пътуванията. Тези фактори ще попречат на фирмите да създават устройства и да пуснат нови такива на пазара.

По-рано този месец Apple предизвести, че епидемията ще засегне бизнеса на компанията повече от предстоящото. Производителят на iPhone заяви, че няма да успее да реализира задачата си за приходите.

Huawei също ще пострада. Китайската компанията е най-големият снабдител за пазара в Поднебесната империя, като през предходната година има дял от 38%, съгласно IDC. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР