Китайският пазар на автомобили, който е най-големият в света, постепенно

...
Китайският пазар на автомобили, който е най-големият в света, постепенно
Коментари Харесай

Пазарът на автомобили в Китай бързо се съживява

Китайският пазар на коли, който е най-големият в света, последователно ще се възвърне и ще остане постоянен за дълъг интервал от време макар натиска от коронавирусната зараза в кратковременен проект. Това предвидиха през днешния ден представители на автомобилния отрасъл, представени от Ройтерс.
Оценката идва, в миг когато шефове от Мерцедес-Бенц (Mercedes-Benz) и Фолксваген (Volkswagen) оповестиха, че търсенето в Китай се съживява, откакто рестриктивните мерки за обществения живот бяха смекчени и шоурумите още веднъж отвориха порти, показва Българска телеграфна агенция.
През февруари, когато Китай беше най-горещият епицентър на епидемията, продажбите на коли на локалния пазар се сринаха със 79 % на годишна основа. Ситуацията обаче бе краткотрайна и не засегна дълготрайните трендове в бранша, посочи на конференция Цай Жунхуа от Националната комисия за развиване и промени (NDRC).
Той въпреки всичко от/e.spd по-широкото влияние на възможен по-нататъшен спад в промишлеността. " Ако производството и продажбите на коли продължат да спадат, то това ще засегне освен бранша, само че и възобновяването на индустриалната активност в други браншове, а може даже да попречи на гладкото действие на цялата стопанска система ", предизвести Цай. Той обаче добави, че автомобилостроенето до момента не е било наранено от световното нарушение на доставките на авточасти.
Фолксваген, най-големият автомобилостроител в света и най-продаваната марка коли в Китай, разгласи, че през последния уикенд на март трафикът в шоурумите е възвърнал миналогодишните си равнища. Заводът му с локалния сътрудник Ес Ей Ай Си (SAIC) в Чанша възобнови активност тази седмица.
Даймлер (Daimler), който е притежател на марката Мерцедес, осведоми през вчерашния ден, че търсенето в Китай се е възстановило съвсем до предкризисните нива и заводът му в Пекин е проработил още веднъж на две смени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР