Китайският парламент одобри днес спорния закон за националната сигурност в

...
Китайският парламент одобри днес спорния закон за националната сигурност в
Коментари Харесай

Китайският парламент одобри спорния закон за националната сигурност, твърдят хонконгски медии

Китайският парламент утвърди през днешния ден противоречивия закон за националната сигурност в Хонконг, оповестиха локални медии, представени от Франс прес.

Парламентът в Пекин гласоподава единомислещо текста, оповестяват тази заран Нау Ти Ви, публичното радио и телевизия Ар Ти Ейч Кей и в. "Саут Чайна морнинг поуст ".

Законът, предопределен да смаже всеки "сепаратизъм ", "тероризъм ", "подривна активност " и "таен сговор с външни или задгранични сили ", има за цел да върне стабилността в някогашната английска колония, която предходната година беше сцена на всеобщи митинги против централната власт.

Противниците на закона се притесняват, че той ще послужи за задушаване на всяка демонстрация на противоречие и ще погребе автономията и свободите, с които се употребяват жителите на Хонконг.

Хонконг е в дневния ред на водещите китайски законодатели, събрали се в Пекин

Текстът, който бе квалифициран единствено за шест седмици и чието наличие е незнайно на живеещите в Хонконг близо 7,5 милиона души, заобикаля локалния законодателен съвет.

На седмичната си конференция през вчерашния ден сутринта ръководителката на изпълнителната власт в Хонконг Кари Лам не сподели дали текстът фактически е утвърден.

"Мисля, че в този миг не е уместно да разясня въпросите, свързани със закона за националната сигурност ", съобщи Лам.

Според продемократичната съпротива в Хонконг, съгласно голям брой западни страни, в това число Съединени американски щати, и организации като Г-7 и Европейския съюз този закон е посягане върху автономията и свободите на някогашната колония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР