Китайският отбор по шорттрек пристигна в София в неделя, 5

...
Китайският отбор по шорттрек пристигна в София в неделя, 5
Коментари Харесай

Олимпийски първенец и световна шампионка са звездите на Китай за шампионата на планетата по шорттрек в София

Китайският тим по шорттрек дойде в София в неделя, 5 дни преди началото на международното състезание, което ще се организира в " Арена Армеец " от 8 до 10 март. Главният треньор на тима Ли Ян бе общителна да показа състава, в който личат имената на олимпийския първенец Ву Дайджин и международната шампионка Фан Кексин.

До последния ден преди заминаването съставът бе защитаван в загадка, заради огромната конкуренция сред състезателите. Оценката е, че множеството са ветерани с богат опит, с многочислени участия в международните конгреси на шорттрека.
 ISU: Легендата Раданова въодушевява България за Световното състезание по шорттрек
ISU: Легендата Раданова въодушевява България за Световното състезание по шорттрек

Сайтът на Международния кънки съюз със специфичен материал за нашия тим и трикратната олимпийска медалистка

Мъжете са показани Ву Дайджин, Рен Цивей, Кзу Хонджи, Сун Лон и Ян Шуай. Първите трима бяха на леда в Пьон Чан. Останалите двама са дебютанти в националния тим след Зимните олимпийски игри 2018 и завоюваха златни медали неколкократно в надпреварите от националната лига тази година.

Жените са Фан Кексин, Ли Чуню и Занг Изе. И трите са водещи кънкьори в света на шорттрека и участваха на Игрите в ПьонгЧанг като се изключи Занг Изе, която беше контузена.

" Ще завоюват тези, които, които са най-добре готови ", сподели Ли Ян. Тя дава обещание, че всеки ще има своя късмет, стига да е оптимално мобилизиран за най-важното съревнование на годината.
 Катрин Маноилова под въпрос за Световното състезание по шорттрек
Катрин Маноилова под въпрос за Световното състезание по шорттрек

Тя е с травма в главата

На тези, които до последния миг се надяваха, само че не бяха включени в тима, Ли споделя да не се отчайват:

" Това е първата стъпка за Зимните олимпийски игри през 2022 година Най-добре се смее този, който се смее финален. Всеки би трябвало да има вяра в своите сили, да бъде съсредоточен и твърдоглав. Ние би трябвало да работим дружно. Целта е да създадем нашия удар на Игрите през 2022 година "

В отсъствието на Ву Дайджин на Световното в Монреал китайският тим се подреди на трето място по брой на медалите с едно сребро и три бронза.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР