Китайският мобилен гигант Huawei може да замени операционната система Android

...
Китайският мобилен гигант Huawei може да замени операционната система Android
Коментари Харесай

Huawei качва руска система на смартфоните си?

Китайският мобилен колос Huawei може да размени операционната система Android с съветската Aurora на своите смарт телефони заради американските наказания. Това заяви интернет изданието The Bell, базирайки се на лични източници, съобщи ТАСС.

" Китай към този момент тества устройства с авансово конфигурирана Aurora, " сподели един от събеседниците на Bell, осведомен с договарянията на съветската и китайската страни.

Тази тематика беше разисквана от основния изпълнителен шеф на Huawei Гуо Пинг и от Константин Носков, министър на цифровото развиване и връзките на Руската федерация в навечерието на Петербургския интернационален стопански конгрес предходната седмица, както и от съветския президент Владимир Путин и китайския му сътрудник Си Цзинпин. Освен това се обмисля основаването в Русия на взаимно произвеждане на чипове и програмен продукт за устройствата на Huawei.

Структурите на Ростелеком развиват операционната система Aurora, основана на финландската Sailfish.

Huawei беше включен в черния лист на Министерството на търговията на Съединени американски щати като компания, която " взе участие в действия, противоречащи на американската национална сигурност и ползите на външната политика ". Компанията е упрекната, да вземем за пример, в даването на услуги на Иран при заобикаляне на комерсиалните наказания на Съединени американски щати. След като Huawei влезе в черния лист на американското държавно управление, Гугъл разгласи, че към този момент не си сътрудничи с него. В резултат на това Huawei ще загуби достъп до актуализациите на системата Android. Това е удар за Huawei, защото системата е директно обвързвана с производството на мобилни устройства от компанията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР