Китайският министър на външните работи Ван И заяви днес, че

...
Китайският министър на външните работи Ван И заяви днес, че
Коментари Харесай

Китай: Със САЩ ще спечелим от сътрудничество и ще загубим от конфронтация

Китайският министър на външните работи Ван И съобщи през днешния ден, че и Китай, и Съединени американски щати ще завоюват от съдействие и биха изгубили от борба. Дипломатът добави, че двете страни би трябвало да намерят метод за спокойно взаимно битие, съобщи Ройтерс.

На годишната си конференция Ван означи, че Китай и Съединени американски щати би трябвало да стартират съгласуват макрополитиките за своите стопански системи и за международната стопанска система. По думите му Съединените щати би трябвало да престанат да губят скъпо време, предава Българска телеграфна агенция.

Китай остава подготвен да работи със Съединени американски щати в духа на съдействието и взаимното почитание, сподели дипломатът на конференция в границите на почналата в петък годишна сесия на китайския парламент.

Китай е подготвен " да ускори двустранното съдействие във формат Организация на обединените нации, БРИКС, Шанхайска организация за съдействие, както и Г-20, в подготовката за бъдещите промени (в света след пандемията) ", съобщи Ван, представен от ТАСС.

Министърът посочи също, че американски политици популяризират " неистини " и " теории на конспирацията " по отношение на ролята на Пекин в пандемията от Ковид-19, съобщи ДПА. " За огромно страдание, до момента в който коронавирусът продължава да върлува, политическият вирус също се популяризира в Съединени американски щати и се хваща за всякаква опция за нападки и клюки против Китай ", добави Ван И.

Той разяснява и че правосъдните каузи против Китай за компенсации за потърпевшите от пандемията от Ковид-19 са голословни и лишени от смисъл, добавя ТАСС.

Световната здравна организация не обслужва ползите на никоя съответна страна и не принадлежи на страната, която й обезпечава най-голямо финансиране, сподели още китайският посланик номер едно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР