Китайският министър на отбраната Вей Фънхъ заяви днес, че война

...
Китайският министър на отбраната Вей Фънхъ заяви днес, че война
Коментари Харесай

Китай предупреди, че война със САЩ ще е катастрофа за света

Китайският министър на защитата Вей Фънхъ съобщи през днешния ден, че война със Съединени американски щати ще е злополука за света и предизвести Вашингтон да не се меси в разногласия във връзка с Тайван и в Южнокитайско море, оповестява „ Ройтерс “.

Говорейки на главния за Азия конгрес по сигурността „ Диалогът Шангри-ла “ в Сингапур, той сподели, че Китай ще се „ бие до край “, в случай че някой се опита да се меси в връзките му с Тайван, който Пекин счита за своя територия, който би трябвало да бъде върната, даже в случай че се наложи използването на мощ

Китай е неудовлетворен от неотдавнашните дейности на администрацията на президента Доналд Тръмп, който усили поддръжката си за Тайван, в това число изпращайки бойни кораби да преминат пред Тайванския пролив, който отделя острова от Китай.

Вей, който е първият китайски боен министър, който приказва на форума „ Диалогът Шангри-ла “ от 2011 година, съобщи, че интервенциите на Пекин в Азия са чисто отбранителни, само че той няма да се поколебае да отвърне на офанзива по ползите му.

„ Китай няма да нападна, в случай че не бъде нападнат “, сподели той. „ Двете страни (САЩ и Китай) схващат, че спор или война сред тях ще бъде злополука за тях и света “.

В събота изпълняващия длъжността министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан сподели пред форума, че Вашингтон повече няма да гледа през просото на държанието на Пекин в Азия. Той упрекна още китайската компания “Huawei” има тесни връзки с държавното управление на Китай.

Въпреки рецензиите към Китай тонът на Шанахан постоянно изглеждал спогодителен, до момента в който методът на китайския му сътрудник бил по-борбен.

„ Всеки опит за интервенция по въпроса с Тайван е жертван на неуспех… Ако някой посмее да раздели Тайван от Китай, китайските военни няма да имат различен избор, с изключение на да се бият, каквато и да е цената. Съединени американски щати са неделими, по този начин е и с Китай. Китай би трябвало и ще бъде единен още веднъж “, сподели Вей.

Той обърна внимание и на американските обвинявания против китайския софтуерен колос „ Хуавей “. „ Хуавей “ е частна компания и не е обвързвана с въоръжените сили на Китай “, акцентира Вей.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР