Китайският металургичен конгломерат Hesteel Group ще инвестира $4,4 милиарда във

...
Китайският металургичен конгломерат Hesteel Group ще инвестира $4,4 милиарда във
Коментари Харесай

Китай инвестира $4,4 милиарда за металургичен завод във Филипините

Китайският металургичен конгломерат Hesteel Group ще влага $4,4 милиарда във Филипините за основаване на взаимно дружество, оповестява китайското издание The Paper.

Втората по величина стоманодобивна компания в Китай възнамерява да сътвори дружно със Steel Asia Manufacturing Corporation взаимен цех, сплотяващ производството на чугун, стомана, стоманено-прокатни произведения.

Изграждането на завода в град Кагаян де Оро на остров Минданао се чака да продължи от три до пет години. Предвижда се предприятието да създава годишно до 8 милиона тона чугун и стомана.

Министърът на търговията и индустрията на Филипините Рамон Лопес съобщи, че към днешния ден това е най-големият капиталов план с присъединяване на Китай и неговата страна.

Изданието отбелязва, че този огромен взаимен план може да способства за развиването на обработващата индустрия, да усили експортния капацитет и понижи комерсиалния недостиг на Филипините.

Припомняме, през ноември президентът на Китай Си Дзинпин направи знакова двудневна аудиенция във Филипините. Основната нейна цел бе да се подчертае, че Пекин е най-хубавият сътрудник на района в региона на стопанската система и търговията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР