Китайският луноход Юйту-2, който в началото на годината беше спуснат

...
Китайският луноход Юйту-2, който в началото на годината беше спуснат
Коментари Харесай

Китай направи изненадващо откритие на Луната

Китайският луноход " Юйту-2 ", който при започване на годината беше спуснат на далечната страна на Луната, е разкрил богати на желязо минерали, идващи от утробата на нашия натурален сателит - от неговата тога, оповестява Франс прес.

Космическият уред е разкрил наличието на минералите оливин и пироксен.Те са били извадени на повърхността на Южния полюс на Луната в кратера Фон Карман, формиран след голям конфликт с небесно тяло.

Съставът на лунната тога е едва изучен. Откритието на упоменатите минерали съставлява същински пробив за науката. Според най-разпространената догадка Луната се е образувала след великански конфликт на първичната Земя с небесно тяло с размерите на Марс, кръстено Тея.

Този конфликт е лишил материя от Земята, разтопени скали под формата на магма, които след това са се наслоили и са образували Луната. Първоначално нейната повърхнина е била океан от магма който след това се е охладил. Най-леките детайли са образували кората на естествения ни сателит. А по-плътните минерали, като оливинът, са потънали в лунната тога. Новото изобретение на китайския луноход удостоверява хипотезата за " океана от лунна магма ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР