Китайският луноход „Юйту-2, който е съставна част от кацналия на

...
Китайският луноход „Юйту-2, който е съставна част от кацналия на
Коментари Харесай

Китайският луноход „Юйту-2“ измина 271 м по обратната страна на Луната

Китайският луноход „ Юйту-2 ", който е съставка от кацналия на 3 януари на противоположната страна на Луната уред „ Чанъе-4 ", за 7 месеца работа на естествения сателит на Земята измина 271 м, съобщи ТАСС.

Автоматичният спускаем модул „ Чанъе-4 " и луноходът „ Юйту-2 " минаха в латентен режим след приключването на следващия лунен ден, който е с дълготрайност към 14 земни денонощия.
Синхуа отбелязва, че през деня луноходът се придвижвал по заложения маршрут, изпълнявал задания, свързани със сондиране на местността, изследвал структурата на грунта и локалното равнище на предаваната от звездите неутронна радиация. В известието се споделя, че „ Чанъе-4 " и „ Юйту-2 " са в естествен работен режим. Луноходът ще продължи да извършва функционалностите си след приключването на лунната нощ след 14 земни денонощия.

Апаратът „ Чанъе-4 " бе изстрелян от космодрума Сичан в югозападната китайска провинция Съчуан на 8 декември м.г. Основната част на плана „ Чанъе-4 " е обвързвана с проучване на противоположната страна на естествения сателит на Земята.
На 3 януари апаратът сполучливо кацна на Луната и малко по-късно изпрати първата фотография на повърхността на противоположната й страна отблизо разстояние.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР