Китайският космически апарат Чанъе-4 за изследване на обратната страна на

...
Китайският космически апарат Чанъе-4 за изследване на обратната страна на
Коментари Харесай

Вижте първите кадри от Тъмната страна на Луната

Китайският галактически уред Чанъе-4 за проучване на противоположната страна на Луната изпрати първите фотоси от тъмната страна на луната. Преди часове той кацна на естествения сателит на планетата ни, заяви държавната телевизия на Китай. Това е първата сходна задача в историята на човечеството. Успешното приземяване е било осъществено в 10.26 локално време (4.26 българско), се споделя в известието от Пекин. Апаратът е изпратил на спътника, който поддържа връзката сред диспечерите на Земята и сондата фотография от " тъмната страна ".
Снимките са оповестени на уеб страницата на Китайското национално галактическо ръководство (CNSA).
По-рано китайските държавни медии оповестиха, че мястото, където е кацнал Чанъе-4 се назовава Ейткън и е кратер на Южния полюс. По време на задачата ще бъдат направени 10 опита – шест от Китай и четири от други страни.
Сред тестванията ще бъдат засаждане на картофи и други семена. Обратната страна на Луната съвсем не е изследвана, а връзката с нея е сложна, тъй като постоянно е обърната в противоположна на Земята посока.
За да бъде решен този проблем, през май беше изстрелян спътник в орбита към Луната. Той работи като връзка сред галактическия уред и Земята. Районът от близката страна на Луната има доста равни терени, на които може да се кацне, до момента в който далечната й страна е неравна и планинска.
галерията ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР