Китайският кораб се е намирал в близост до естонско-финландския газопровод

...
Китайският кораб се е намирал в близост до естонско-финландския газопровод
Коментари Харесай

Китайски кораб е бил близо до Balticconnector по време на инцидента

Китайският транспортен съд се е намирал наоколо до естонско-финландския газопровод Balticconnector по време на случая, вследствие на което газопроводът е бил развален, оповестява естонското издание Postimees.


„ Според базата данни на услугата за следене на кораби в действително време Marine Traffic контейнеровозът Newnew Polar Bear, който принадлежи на Китай, само че плава под знамето на Хонконг (специалният административен регион Хонконг на Китай има личен байрак – бел.ред. ), предишният  уикенд, когато се случи случаят,  беше покрай газопровода “, написа вестникът.


Изданието твърди, че нормално контейнеровозът се е движел със скорост от 11 възела, само че по незнайна причина е почнал да забавя скоростта при доближаване до Balticconnector, до момента в който скоростта е паднала до 9,5 възела, а след 15 минути още веднъж е нараснал скоростта до повече от 11 възела.

Изданието Postimees твърди, че сдържаната реакция на естонското държавно управление и неналичието на искане за уточнения от китайска страна се дължи на нежеланието на Талин да скапе връзките си с Пекин.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР