Китайският конгломерат HNA Group продаде мажоритарен дял в сграда в

...
Китайският конгломерат HNA Group продаде мажоритарен дял в сграда в
Коментари Харесай

Китайският гигант HNA продаде сграда в Манхатън заради Тръмп

Китайският конгломерат HNA Group продаде мажоритарен дял в постройка в Манхатън в договорка за 422 млн. $. Сделката е част от огромната ликвидация на активи от китайския колос, който се пробва да облекчи неговите задълбочаващи се финансови проблеми.

Американският уебсайт за недвижими парцели Bisnow твърди, че постройката е купена от Джейкъб Четрит и синовете му Майкъл и Саймън, като се базира на изказванията на Майкъл Четрит и капиталовата компания MHP Real Estate Services.

MHP и друга капиталова компания за недвижими парцели ATCO Properties & Management са продали миноритарните си дялове в постройката като част от договорката.

HNA през 2016 година купи 90% от постройката, която се намира покрай Trump Tower, за 463 млн. $, месеци преди Доналд Тръмп да бъде определен за президент на Съединени американски щати.

Впоследствие американското държавно управление подреди на китайския конгломерат да продаде каузи си в постройката, акцентирайки опасности за националната сигурност, свързани с небостъргача на Тръмп. Наемателите й включват полицейски сектор, претрупан с защитата на Trump Tower (където отсяда президентът, когато е в Ню Йорк), заяви Wall Street Journal през август.

Закъсалият китайски колос повече от година се пробва да се освободи от активи за 50 милиарда $, които включват дялове в банки, мениджъри на фондове, хотели, недвижими парцели и самолетни компании.

Но изправен пред възходящия дълг и строгата инспекция от китайските управляващи на нападателните придобивания, HNA напредва с продажбите на активи, като недвижими парцели и дялове в хотелски групи, и основни интернационалните дъщерни сдружения като Ingram Micro и първокласния корпоративен частен аероплан за 300 млн. $.

Групата се срещна с банкери във вторник, с цел да популяризира редица нови активи за продажба, измежду които са замразен хотелски план в Харбин, дялове в усложнения онлайн заемодател Dianrong, застрахователя Bohai Life и брокерската компания HNA Futures.

Китайската банка за развиване управлява екип, който да управлява продажбите на активи, защото групата желае да понижи интервенциите единствено до главните активи, заяви Reuters предишния месец.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР