Китайският клуб Хенан представи официално Фернандо Каранга и от щаба

Китайският клуб Хенан представи официално Фернандо Каранга и от щаба ...

Хенан представи официално Каранга.Китайският клуб Хенан представи официално Фернандо Каранга и от щаба на тима изразиха надежда, че бразилецът ще помогне за успешното представяне на отбора през втората половина от сезона.
"Искам да благодаря на публиката на ЦСКА. От цялото си сърце, от моето червено сърце! Със сигурност никога няма да Ви забравя и ЦСКА ще остане завинаги в сърцето ми. Благодаря за искрената подкрепа през цялото време. Аз също ще подкрепям ЦСКА, колкото и да съм далеч, както вие винаги сте го правили за мен. Само ЦСКА! Искам специално да благодаря на господин Ганчев, който много искаше да остана. Мога само да обещая, че един ден, когато се върна в България, моят първи и единствен избор ще бъде ЦСКА. Благодарности към ръководството, треньорския щаб и всички играчи, които са мои приятели и братя! Вярвам, че един ден ще се върна и ще побеждаваме отново заедно", казва Каранга в специално обръщение към всички, преди да замине за Китай. Той обаче не е устоял на изключително изгодната във финансов аспект оферта на китайците.
ЦСКА-Сф не оповести сумата, за която продава звездата си, но обяви, че тя "задоволява изискванията на клуба". По неофициална информация сумата по сделката е $4 млн. |
"Осъзнаваме изключително важния момент, в който се намираме и знаем, че Каранга щеше да бъде много полезен на отбора в предстоящите битки в Лига Европа и първенството, но бяхме длъжни да се съобразим с желанието на футболиста. Забавянето на официaлната позиция по трансфера се дължи на факта, че той не можеше да бъде осъществен по-рано поради юридически причини, както и някои административни. Китай има визов режим и едва късно снощи Каранга пристигна в провинция Хенан. Днес бяха покрити нужните критерии по договора, и трансферът стана факт. Поради клауза за конфиденциалност в подписания договор не можем да обявим параметрите, но Ви уверяваме, че сумата, която ще получим от продажбата на Каранга, задоволява изискванията на клуба. Благодарим на сърцатия нападател за себераздаването с червената фланелка и му пожелаваме здраве и много професионални успехи!", оповестиха от ЦСКА-Сф, за да замажат конфузната ситуация, че продадоха най-класния си играч часове преди старта в Лига Европа срещу латвийския Рига.
Клубът вече е готов със заместниците на Каранга, като с част от парите от продажбата вероятно ще бъдат привлечени двама нападатели. Първият избор е бразилецът Мауридес Роке Жуниор от португалския Белененсеш, който вече е в София и може да стане играч на ЦСКА до края на седмицата. Цената му е 500 000 евро. 24-годишният левичар от Бразилия е вкарал 15 гола в 43 мача за последните 2 сезона в I лига на Португалия. Изходящ трансфер на другия основен нападател на "червените" Кирил Десподов също е възможен това лято, като интересът към него е сериозен, но от клуба не искат да го продадат за по-малко от $2 млн. При това след продажбата на Каранга ЦСКА-Сф не е принуден да пусне и Десподов.

 

 

Източник: duma.bg