Китайският клуб Хенан представи официално Фернандо Каранга и от щаба

...
Китайският клуб Хенан представи официално Фернандо Каранга и от щаба
Коментари Харесай

Хенан представи официално Каранга

Китайският клуб Хенан показа публично Фернандо Каранга и от щаба на отбора показаха вяра, че бразилецът ще помогне за сполучливото показване на тима през втората половина от сезона.
"Искам да благодаря на публиката на ЦСКА. От цялото си сърце, от моето алено сърце! Със сигурност в никакъв случай няма да Ви не помни и ЦСКА ще остане вечно в сърцето ми. Благодаря за откровената поддръжка от самото начало. Аз също ще поддържам ЦСКА, колкото и да съм надалеч, както вие постоянно сте го правили за мен. Само ЦСКА! Искам особено да благодаря на господин Ганчев, който доста искаше да остана. Мога единствено да обещая, че един ден, когато се върна в България, моят първи и единствен избор ще бъде ЦСКА. Благодарности към управлението, треньорския щаб и всички играчи, които са мои другари и братя! Вярвам, че един ден ще се върна и ще побеждаваме още веднъж дружно ", споделя Каранга в особено послание към всички, преди да замине за Китай. Той обаче не е устоял на извънредно преференциалната във финансов аспект оферта на китайците.
ЦСКА-Сф не оповести сумата, за която продава звездата си, само че разгласи, че тя "задоволява условията на клуба ". По неофициална информация сумата по договорката е $4 млн. |
"Осъзнаваме извънредно значимия миг, в който се намираме и знаем, че Каранга щеше да бъде доста потребен на тима в идните борби в Лига Европа и шампионата, само че бяхме длъжни да се съобразим с желанието на футболиста. Забавянето на официaлната позиция по прехвърлянето се дължи на обстоятелството, че той не можеше да бъде сбъднат по-рано заради юридически аргументи, както и някои административни. Китай има визов режим и едвам късно нощес Каранга дойде в провинция Хенан. Днес бяха покрити нужните критерии по контракта, и прехвърлянето стана факт. Поради уговорка за конфиденциалност в подписания контракт не можем да обявим параметрите, само че Ви уверяваме, че сумата, която ще получим от продажбата на Каранга, задоволява условията на клуба. Благодарим на сърцатия нападател за себераздаването с алената фланелка и му пожелаваме здраве и доста професионални триумфи! ", оповестиха от ЦСКА-Сф, с цел да замажат конфузната обстановка, че продадоха най-класния си състезател часове преди старта в Лига Европа против латвийския Рига.
Клубът към този момент е подготвен със заместниците на Каранга, като с част от парите от продажбата евентуално ще бъдат привлечени двама нападатели. Първият избор е бразилецът Мауридес Роке Жуниор от португалския Белененсеш, който към този момент е в София и може да стане състезател на ЦСКА до края на седмицата. Цената му е 500 000 евро. 24-годишният левичар от Бразилия е вкарал 15 гола в 43 мача за последните 2 сезона в I лига на Португалия. Изходящ трансфер на другия главен нападател на "червените " Кирил Десподов също е вероятен това лято, като ползата към него е сериозен, само че от клуба не желаят да го продадат за по-малко от $2 млн. При това след продажбата на Каранга ЦСКА-Сф не е заставен да пусне и Десподов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР