Китайският износ се понижи повече от очакваното през септември, което

...
Китайският износ се понижи повече от очакваното през септември, което
Коментари Харесай

Нарастват щетите от търговската война между САЩ и Китай

Китайският експорт се намали повече от предстоящото през септември, което мощно се отразява на световния напредък на стопанската система и комерсиалните разногласия с администрацията на Съединени американски щати.

В долари износът е понижен с 3.2% на годишна база през септември, демонстрират данни на Главна митническа администрация. Това е повече от предстоящото понижение с 3% и спад от 1% от предходния месец. В същото време вносът понижава с 8,5% годишно по отношение на упования за спад от 6%.

В резултат на това комерсиалният остатък набъбна до 39,65 милиарда $ по отношение на 34,83 ​​милиарда $ преди месец. Очакваното равнище беше 33,33 милиарда $.

Резултатите пристигнаха, откакто Съединени американски щати и Китай реализираха комерсиално съглашение в първа фаза предходната седмица. Съединени американски щати се съгласиха да се откажат от нарастването на цените, планувано за тази седмица.

Припомняме, че през юли предходната година Съединени американски щати наложи мита от 25% върху китайските артикули в размер на 34 милиарда $. Митата засегнаха 818 артикули, измежду които коли, самолетни елементи, харддискове, само че бяха "пощадени " мобилните телефони и тв приемници. Пекин отвърна на удара, като изготви лист с американски артикули като говеждо месо и соя, които да се сблъскат с ответни цени на стойност 50 милиарда $.

Досега договарянията не доведоха до консенсус сред двете огромни стопански системи.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР