Китайският износ се е увеличил повече от очакваното миналия месец,

...
Китайският износ се е увеличил повече от очакваното миналия месец,
Коментари Харесай

Китайският износ се е увеличил повече от очакваното

Китайският експорт се е нараснал повече от предстоящото предишния месец, защото основните пазари облекчиха ограниченията за ограничение заради ковид, демонстрират формалните данни в понеделник. В същото време вносът ненадейно се е свил макар натиска за увеличение на вътрешното търсене. 

Износът е потърпевш по-малко, в сравнение с бяха опасенията, с помощта на световното търсене на медицински консумативи, само че икономистите предизвестиха, че възраждането на новите инфекции в някои райони значи, че вероятностите остават несигурни. Износът се е нараснал с 9,5% на годишна база през август, оповестиха от митническата администрация, което надмина прогнозата от 7,5% от анкета измежду анализатори на организация „ Блумбърг “, осведоми БГНЕС. 

„ Забавянето на растежа на износа беше нещо, за което би трябвало да следим “, съобщи Ирис Панг, основен икономист на ING за огромен Китай. Тя добави, че растежът на износа е несиметричен в другите браншове - до момента в който здравното съоръжение и интегралните схеми означават доста усъвършенстване през първите осем месеца, доставките на облекла и обувки остават в двуцифрен спад през същия интервал. 

„ Износът за Съединените щати остава релативно мощен “, коментира Томи Сие, началник на проучванията за Голям Китай в OCBC Bank. 

Вносът, който се срина през месец май, само че от този момент се усъвършенства, се сви с 2,1% - доста по-лошо от 0,5-процентния напредък, регистриран от анализаторите.

Икономистите обаче обявиха, че вероятностите са по-малко мрачни, откакто ценовите резултати бъдат поправени, а Джулиан Еванс-Причард, старши икономист по Китай в Capital Economics, пресмята, че размерите на вноса са нарастнали с 9,5% спрямо предходната година. Митническите данни демонстрират, че вносът на месо е отбелязал максимален скок, нараствайки със 73,4% на годишна база от януари до август. 

Данните от понеделник също демонстрират, че остатъкът от търговията на Китай със Съединени американски щати се е нараснал с повече от четвърт предишния месец. Напрежението сред Съединени американски щати и Китай ескалира на разнообразни фронтове, в това число справяне с пандемията от страна на Пекин, политиките му в Синцзян и Хонконг и технологиите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР