Китайският износ на редкоземни метали за САЩ отбеляза неочакван ръст

...
Китайският износ на редкоземни метали за САЩ отбеляза неочакван ръст
Коментари Харесай

Износът на редкоземни метали от Пекин за Вашингтон стигна учудваш ръст през юли

Китайският експорт на редкоземни метали за Съединени американски щати означи непредвиден растеж за месец юли. Доставките на скъпите детайли са се нараснали с 26% по отношение на същия интервал на предходната година, макар опасенията, че Пекин ще прекрати износа им за Щатите напълно.

Изнесеното количество е стигнало до 447 тона предишния месец, сочат данни на Главната митническа администрация, представени от CNBC. За съпоставяне през юни то е било 414 тона и 356 тона през юли 2018 година.

Китай е най-големият производител на редки земни метали, които са необятно употребявани в производството на здравно съоръжение и електрониката, както и в защитата. Очакванията бяха Китай да ограничи доставките на скъпите материали за Съединени американски щати, само че към този момент не са подхванати публични дейности това да се случи.
 Може ли да бъде опустошен монополът на Китай върху редкоземните метали?
Може ли да бъде опустошен монополът на Китай върху редкоземните метали?

Те се употребяват в електрониката, електрическите автомобили, военната техника

В допълнение към митата от 75 милиарда $ за американски артикули, Китай одобри и такива на стойност 5% върху непрекъснатия американски импорт на редкоземни метали. Този ход на азиатската страна е неочакван, защото за първата половина на 2019 година Щатите са внесли едвам 4 тона от скъпите детайли. Митата включват 11 други редкоземни метала.

Такъв основен детайл за Съединени американски щати е лантанът, който се употребява в нефтопреработвателната промишленост. Износът на лантанов оксид и стигнал до 966 тона през юли, което е двойно повече от 433 тона през юни и 440 тона през юли 2018 година.

Изнесеният лантанов карбонат е бил 119 тона, с звук по-малко от количеството за юли и с 71,9% по-малко по отношение на година по-рано.

Общият експорт на китайски редкоземни метали се е нараснал с 32,2% за юли по отношение на предходния месец, което е най-високото равнище от рекордното количество доставки през декември.
 Пекин се готви да употребява редкоземните материали в разногласието против Съединени американски щати
Пекин се готви да употребява редкоземните материали в разногласието против Съединени американски щати

Американците разчитат за 80% от доставките на страната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР