Китайският инвестиционен холдинг Legend Holdings, който е собственик на технологичния

...
Китайският инвестиционен холдинг Legend Holdings, който е собственик на технологичния
Коментари Харесай

Собственикът на Lenovo купи най-старата банка в Люксембург

Китайският капиталов холдинг Legend Holdings, който е притежател на софтуерния колос Lenovo Group, е купил съвсем 90% от акциите на най-старата частна банка в Люксембург - Banque Internationale à Luxembourg (BIL).

Legend Holdings е заплатил 1,534 милиарда за 89,936% от книжата на люксембургската банка, оповестява уеб страницата The Paper, представен от vestifinance.ru.

Останалите 9,993% от акциите принадлежат на държавното управление Люксембург. Други дребни акционери имат едвам 0,071% от капитала на банката.

Структурата на активите на китайският холдинг, в които преобладават тези на Lenovo, се чака да бъдат усъвършенствани след договорката. В резултат от придобиването активите на банката ще достигната 35% от общия размер на активите на Legend Holdings. В същото време делът на акциите на Lenovo в активите на холдинга ще се съкратят от 54% до 33%.

Лю Чуанжи, ръководител на съвета на шефовете на Legend, съобщи, че това придобиване е най-значителната крачка на корпорацията на световно равнище, от времето, когато Lenovo купи поделението на IBM за произвеждане на лични компютри през 2004 година, отбелязва организация Синхуа.

В края на 2017 година активите на BIL се правят оценка на €23,8 милиарда. Чистата облага на банката след данъчното облагане за предходната година е в размер на 117 милиона евро.

През май тази година, напомня vestifinance.ru, акциите на Lenovo Group бяха изключени от показателя Hang Seng поради внезапното рухване на котировките на производителя на районен съд и електроника. Капитализацията на Lenovo регистрира срив с 56% по отношение на март 2013 година, когато акциите на компанията бяха включени в плановете на показателя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР