Китайският град Ухан се превърна в сензация в центъра на

...
Китайският град Ухан се превърна в сензация в центъра на
Коментари Харесай

Смъртта идва от Ухан

Китайският град Ухан се трансформира в сензация в центъра на новините, тъй като точно от там потегли смъртоносният корона вирус, умъртвил към този момент десетки в Китай и бързо разпространяващ се в други страни по света. Какво обаче се случи и какво продължава да се случва в 11-милионния град, информация за който управляващите в китай се стремят да дават в много стеснен тип?

Болниците Ухан бяха хвърлени в безпорядък и придвижването на към милиони хора беше лимитирано от невиждана и безкрайна обсада, наложена, с цел да спре разпространяването на смъртоносния нов ковид.

Най-малко 10 града в централната провинция Хубей бяха блокирани от управляващите в опит да спрат вируса, засегнал към този момент хиляди.

Световната здравна организация дефинира огнището като изключително състояние за Китай, само че не пожела да го разгласи за изключителна обстановка за публичното опазване на здравето в интернационален обсег.

В град Ухан, където са се случили множеството случаи, надпреварата за създаване на нова болница с 1000 кревати единствено за шест дни стартира в четвъртък вечерта. Копачи и булдозери стартират работа на мястото на ваканционен комплекс, предопределен в миналото за локални служащи, оповестяват китайските медии.

Болницата, която би трябвало да бъде открита идната седмица, е сходна на тази, основана в Пекин през 2003 година, когато градът се сблъска с огнище на САРС, при която починаха съвсем 800 души и бяха изумени близо 30 страни.

По време на тази рецесия 7000 служащи в Пекин построиха болничното заведение Цяо Тан Шан в северните покрайнини единствено за седмица. В рамките на два месеца бяха излекувани една седма от всички пациенти със САРС в страната

И тъй като това бе еднакво на знамение в историята на здравната просвета “, новата болница в Ухан би трябвало да реши дефицита на съществуващи медицински запаси.

Хората, които потърсиха лекуване в Ухан тази седмица, споделили на английския в. „ Гардиън “, че са били върнати от лечебни заведения, които са безусловно затрупани от пациенти. Съобщава се, че в здравните заведения липсват кревати и диагностични комплекти за пациенти, които имат признаци, сходни на тресчица.

Кадри, оповестени в Туитър, които наподобява демонстрират докарване на пациенти в лечебните заведения на Ухан, са свидетелства за подиуми на безпорядък и обезсърчение. Един видеоклип, явно изработен в националната болница Ханку, демонстрира дълги опашки от пациенти, носещи маски. Мъжът, който снима, твърди, че има единствено четирима дежурни лекари и че хората чакат доста часове за лекуване. Друго видео демонстрира пациент, легнал на пода, очевидно е примрял. В различен клип жена, носеща маска за лице, вика за помощ, казвайки: " Имам тресчица ".

На видеоклипове, направени другаде в Ухан, се демонстрират рафтовете на магазините, изпразнени от купувачите, които се втурнаха да се запасяват с храни и други артикули от първа нужда.

Междувременно през днешния ден бе доказан първият смъртен случай, породен от новия вирус отвън централната китайска провинция Хубей, от чийто основен град Ухан потегли болестта в края на предходната година. Той е бил регистриран в северната провинция Хъбей, която граничи с Пекин.

По-късно през днешния ден бе регистриран втори смъртен случай отвън Хубей - в североизточната провинция Хейлунцзян, която граничи с Русия.

Към през днешния ден китайските управляващи сложиха под карантина минимум осем града с общо население от към 25 милиона поданици в невиждан опит да спрат разпространяването на смъртоносния нов вирус в интервала към Лунната нова година, когато пътуват милиони хора. Всички те се намират в централната провинция Хубей, като измежду тях е и 11-милионният Ухан…
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР