Китайският град Ухан, където за пръв път се появи епидемията

...
Китайският град Ухан, където за пръв път се появи епидемията
Коментари Харесай

В Ухан отменят ограничителните мерки върху движението на хора

Китайският град Ухан, където за пръв път се появи епидемията от ковид, стартира да анулира ограничаващите ограничения върху придвижването на хора, предадоха международните организации.

Градът беше откъснат от останалата част на страната в продължение на два месеца. Премахването на рестриктивните мерки за влизане и излизане е значим миг в битката против ковид на територията на Китай, макар че болестта доближи над 200 страни, отбелязва Ройтерс.

Първият пътнически трен, на който беше позволено да влезе в града след анулацията на блокадата, спря на локалната гара минути след среднощ. Снимката беше оповестена във всички локални медии, отбелязва Франс прес.

С влака пътуваха поданици на града, които не можеха да влязат от края на януари, когато управляващите постановиха строга карантина, с цел да попречат на разпространяването на епидемията. Оттогава в града можеха да влизат единствено медици и хора, участващи в превоза на артикули от първа нужда, предава Българска телеграфна агенция. 

От сряда насам обаче управляващите анулират последователно рестриктивните мерки. Процесът към момента не е приключил - намиращите се в града ще би трябвало да изчакат до 8 април, с цел да го изоставен. Засега идващите също са подлагани на премерване на температурата, инспекция на самоличността и въпроси за предходните им пътувания. Освен това те би трябвало да покажат на телефоните си матричен баркод, който потвърждава, че са " здрави ". Всички тези формалности се правят пред медици, носещи защитни маски, очила и костюми.

 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР