Китайският град Ухан, където бе регистриран първият случай на коронавирус,

...
Китайският град Ухан, където бе регистриран първият случай на коронавирус,
Коментари Харесай

„Бъдете силни, не се паникьосвайте!“ – послания от жителите на Ухан

Китайският град Ухан, където бе регистриран първият случай на ковид, постепенно се връща към естествения метод на живот след 2-месечната карантина, която накара 11-те млн. поданици да останат у дома, написа „ Ройтерс “. Столицата на провинция Хубей дълго беше епицентър на световната пандемия, само че случаите на инфектирани последователно понижиха – събитие, което следва да следим и във всички останали наранени страни. Към всички тях поданици на Ухан насочиха своите препоръки. Ето какви са те.

Му Зи, водач на такси

В началото бях уплашен, тъй като работата ми включва срещи с доста хора, по тази причина се прибрах у дома и се сложих под карантина. С въвеждането на ограниченията на държавното управление за надзор на епидемията през февруари се успокоих и усъвършенствах настроението си. Ситуацията, изключително в Италия, в действителност ми къса сърцето. Надявам се пациентите да съумеят да преодолят това.

Ху Юн, 40 година, доброволец, зает с стерилизация

Работих като доброволец и неотдавна се причислих към компания за стерилизация на магазини и улици. Епидемията ме накара да мисля, че ние, китайците, сме доста мощни. Като човек, претърпял това, желая да кажа на всички да не се паникьосват, а само да пренастроят мислите си. Второ, не забравяйте да вземате защитни ограничения, като да си миете ръцете, да си осигурите добра вентилация и да спортувате постоянно.

Гън И, служител в хотел

Видях по какъв начин здравните служащи помогнаха на Ухан. Всички сме доста признателни. Сега, когато усещаме, че сме покрай успеха, бих желала да кажа на жителите на света да бъдат мощни и да не престават! Да работим крепко дружно и съм сигурна, че ще победим това.

Юен Йенджун, 59 година, пенсионер

Аз съм родом от Ухан. Откакто вкараха карантината, непрекъснато съм у дом. В началото усещах суматоха, защото тази зараза бе доста тежка. Купих си някои базови артикули преди празниците за Лунната нова година, по-късно в квартала ми си създадохме чат за групово извършване на покупки, с цел да купуваме на едро дружно. Животът не беше елементарен, само че оставането у дома бе по-безопасно. На база опита в Ухан, добър метод да преборят това ще е да не излизате, да ограничите контактите, убийте този вирус, като останете вкъщи. Това е най-хубавото решение.

Циу Сяоин, притежател на магазин

На процедура, не излизахме на никое място и не посещавахме домовете на други хора. Всичко спря. Не можехме да забележим роднините си или да ядем дружно по време на празниците за Лунната нова година. Ако в Китай можем да преодолеем епидемията, другите страни също могат да се оправят с компликациите. Трябва да разчитате на мощната си воля... да проявявате отговорно отношение, да не неглижирате вируса и да не излизате на открито без маска.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР