Китайският град Шънчжън забрани продажбата и яденето на диви животни

...
Китайският град Шънчжън забрани продажбата и яденето на диви животни
Коментари Харесай

След епидемията: Китайски град забрани продажбата и яденето на кучета и котки

Китайският град Шънчжън забрани продажбата и яденето на диви животни като мярка против бъдещи епидемии като тази от новия ковид, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Появяването на вируса за първи път през декември в Ухан, Централен Китай, бе обвързвано с един от градските пазари, на който с изключение на обичайни артикули като пилешко и риба, за ястие се продаваха и диви животни като панголини и цивети.

Смята се, че потреблението на диви животни е даже още по-популярна в Южен Китай, където се намира Шънчжън. Предполага се, че епидемията от Тежък изострен респираторен синдром (ТОРС) от 2002-2003 година е публикувана от хора, които са консумирали или са имали контакт с диви животни в региона на този китайски град.

Новите правила в Шънчжън не разрешават за непрекъснато търговията и потреблението на диви животни, измежду които змии, гущери и други. Властите в китайския град не разрешават и потреблението на кучешко и котешко месо, които от дълго време се считат за локален деликатес.

За нарушение на възбраните са планувани санкции, най-леката от които е 150 000 юана (21 400 долара).

Новият закон влиза в действие от 1 май

Китайските летища възнамеряват да одобряват не повече от 134 интернационалните полета седмично, с цел да бъде предотвратено влизането в страната на хора, инфектирани с ковид, съобщи ТАСС, като се базира на изказване от през днешния ден на китайското Управление на гражданската авиация.

„ Бе направено значително редуциране на количеството на интернационалните полети, с цел да бъдат предотвратено внасянето на епидемията от чужбина. Гарантираният най-малко на въздушния транспорт се резервира, с цел да бъдат задоволени потребностите на задграничните жители и студенти “, се споделя в изказването.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР