Китайският гигант ZTE Corp. е понесъл загуби от поне 20

...
Китайският гигант ZTE Corp. е понесъл загуби от поне 20
Коментари Харесай

Китайски гигант губи милиарди заради САЩ, но има план за спасение

Китайският колос ZTE Corp. е понесъл загуби от най-малко 20 милиарда юана (3.1 милиарда долара) от възбраната за достъп до американски технологии. Санкциите на Съединени американски щати доведоха до прекъсване на някои от огромните интервенции на компанията, а клиентите всеобщо се изтеглят от покупко-продажбите с нея, оповестяват източници на Bloomberg.

Компанията се надява да успее да реализира договорка с Вашингтон и към този момент има проект да пусне спрените си заводи в границите на няколко часа, откакто Съединени американски щати се съгласи да вдигне 7-годишната й възбрана за покупка на американски чипове и съставни елементи.

 Съединени американски щати отряза китайската ZTE Corp. от американски технологии за 7 години
Съединени американски щати нанесе тежък удар на китайски софтуерен колос

Санкцията ще саботира целия бизнес на компанията и упоритостите й да развива 5G

Американските елементи, като чиповете на Qualcomm, са витално нужни на ZTE, с цел да създава своите смарт телефони и мрежови устройства. Вторият максимален производител на телекомуникационна техника в Китай бе замесен в комерсиалния спор сред двете най-големи международни стопански системи.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че преразглежда глобите против китайската компания и може да размени възбраната с санкция от над 1 милиарда $.

Действията на Вашингтон изплашиха евентуалните клиенти на ZTE, като някои се отхвърлиха от контрактуваните покупко-продажби. Компанията е принудена сама да заплаща дневните си разноски в размер на 80-100 млн. юана (12.5-15.6 млн. долара), а множеството от нейните 75 000 чиновници не работят.

 Китайската ZTE стопира работа поради глобите на Съединени американски щати
Огромен производител на смарт телефони е на ръба на оцеляването поради глобите на Съединени американски щати

Следващите 2 седмици ще са сериозни за ориста на компанията

Китайският колос не губи вяра за бързо разрешаване на казуса. Хилядите служащи, настанени в общежитията на компанията, са подготвени да се съберат във фабриките, щом ZTE получи зелена светлина от управляващите в Съединени американски щати.

Китайските управляващи към този момент договарят от нейно име с Вашингтон, а защото тя няма изключително въздействие в процеса, ще би трябвало да одобри изискванията за всяко съглашение, реализирано сред Китай и Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР