Китайският гигант за електронна търговия Alibaba Group Holding Ltd. и

...
Китайският гигант за електронна търговия Alibaba Group Holding Ltd. и
Коментари Харесай

Alibaba и Foxconn Technology ще осъществят голяма инвестиция в китайския пазар за електрически автомобили



Китайският колос за електронна търговия Alibaba Group Holding Ltd. и компанията Foxconn Technology Group ще осъществят взаимно финансиране на локалния производител на електрически коли Xiaopeng Motors на стойност 2,2 милиарда юана (около 348 млн. щатски долара), като това ще бъде първата огромна инвестиция на Alibaba в автомобилния пазар, оповестява " Уолстрийт Джърнъл ".

Фирмата за рисков капитал IDG Capital е третият водещ вложител в това финансиране, като средствата ще бъдат предопределени както за проучвателен, по този начин и за индустриални разноски, оповестиха от автомобилната компания Xiaopeng, прочут също като Xpeng.

В същото време и други два китайски интернет колоса - фирмите Baidu Inc. и Tencent Holdings Ltd. са се заели с финансиране за най-малко 2,5 милиарда $ на китайски компании за произвеждане на електрически коли като NiO и WM Motor Technology. Извън Китай, компанията Tencent към този момент влага през март предходната година 1,8 милиарда $ за покупката на 5% от акциите на американската водеща компания в региона на електрически коли - Tesla Inc., добавя " Уолстрийт Джърнъл ".

В взаимно изказване управленията на Alibaba и Foxconn 2354 показаха, че Xiaopeng Motors дава на компанията опцията да се включи в намирането на пресечна точка сред интернет, изкуственият разсъдък и обичайното произвеждане на електрически коли. Трябва да се има поради, че компанията Foxconn с публично название Hon Hai Precision Co. се намира в Тайван и е една от най-известните компании в азиатския района, обвързвана с производството на смарт телефоните iPhone на американския колос Apple Inc.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР