Китайският гигант за електрически превозни средства BYD ще построи нова

...
Китайският гигант за електрически превозни средства BYD ще построи нова
Коментари Харесай

Китайският конкурент на Tesla избра Унгария за първия си завод за електромобили 

Китайският колос за електрически транспортни средства BYD ще построи нова база за произвеждане на коли в Унгария.

Новото оборудване, което ще бъде издигнато в Сегед, южна Унгария, се чака да сътвори хиляди локални работни места, се споделя в изказване на BYD в формалния му акаунт в WeChat, представен от Reuters.

Разположена в сърцето на Европа, Унгария е главен транспортен център и може да се похвали с богата история на опит в автомобилната промишленост. Със зряла инфраструктура и добре открита индустриална основа, Унгария е определена от няколко премиум европейски производители като място за произвеждане на леки коли. Това в допълнение поддържа решението на BYD да трансформира Унгария в център на европейските индустриални интервенции, се споделя в уеб страницата на компанията. 

Проектът „ ще бъде една от най-големите вложения в унгарската икономическа история “, сподели унгарският министър на външните работи Петер Сиярто, добавяйки, че държавното управление ще даде финансови тласъци на BYD за построяването на завода, детайлности за които той сподели, че ще бъдат оповестени по-късно.

Изграждането на завода ще „ укрепи в допълнение позицията на унгарската стопанска система, основите на дълготрайния стопански напредък и в допълнение ще укрепи позицията на Унгария в световния преход на електрически коли, споделя още Сияртно.

Най-големият китайски съперник на Tesla към този момент има цех в град Комаром в северозападна Унгария, който сглобява електрически рейсове. Заводът в Комаром, основан през април 2016 година, е първият цех на BYD в Европа.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР