Китайският гигант в интернет търговията Алибаба груп (Alibaba Group) подписа

...
Китайският гигант в интернет търговията Алибаба груп (Alibaba Group) подписа
Коментари Харесай

Алибаба придобива най-големият доставчик на храна в Китай

Китайският колос в интернет търговията " Алибаба груп " (Alibaba Group) подписа съглашение за изкупуването на останалите акции на най-голямата китайска платформа за
доставки на храна Ele.me. Сделката е за 9.5 милиарда $, заяви в. " Чайна дейли ", представен от международните организации в понеделник.

" Тази стъпка ще стане същински пробив в осъществяването на проекта на компанията - от нова търговия към нова форма на ползване ", написа в формалното изказване на вицепрезидента на Алибаба Чжан Юн. По думите му Ele.me ще даде опция да се усъвършенства и сътвори " нужната инфраструктура за осъществяването на нова форма на търговия на дребно ".

Според постигнатото съглашение създателят на платформата Чжан Сюйхао ще резервира поста си на ръководител на Ele.me, а Чжан Юн ще стане негов общоприет шеф.

Експерти означават, че една от аргументите за тази договорка е засилващата се конкуренция сред телекомуникационните компании в Китай. Новата услуга на Алибаба ще се конкурира с онлайнплатформата за поръчки на храна и хранителни артикули " Мейтуан " (Meituan), която е благосъстоятелност на най-голямата китайска компания в областта на телекомуникациите " Тенсент " (Tencet).

Според наблюдаващи " конкуренцията сред водачите на китайския пазар последователно минава от онлайн сферата в офлайн пространството ".

Ele.me е учредена през 2008 година и по публични данни делът й на китайския пазар е към 49 на 100.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР