Китайският гигант JD.com продължава да работи нормалноJD Logistics разчита на

...
Китайският гигант JD.com продължава да работи нормалноJD Logistics разчита на
Коментари Харесай

Роботи спасяват бизнеса в условията на коронавирус

Китайският колос JD.com продължава да работи обикновено

JD Logistics разчита на роботи, с цел да минимизира вредите от ковид
(снимка: CZ XXCB / JD.com)

Избухването на епидемията от ковид към този момент визира разнообразни аспекти на китайската стопанска система, а в близко бъдеще обстановката може да повлияе на цялата международна стопанска система. Някои компании намират решение с потреблението на роботи.

Най-големи проблеми коронавирусът предизвиква на компании, чиито заводи са ситуирани в засегнатите от вируса провинции. Но някои бизнеси се оправят по-добре със обстановката.

Китайският колос JD.com е съумял да сведе до най-малко следствията от ковид върху бизнеса си, с помощта на роботите. Компанията употребява в активността си разнородни машини, вариращи от разпределителни устройства в хранилища до безпилотни летателни апарати в доставките.
още по тематиката
Според известия на китайски медии, подразделението JD Logistics оперира над 70 роботизирани склада, което разрешава на компанията да продължи да работи дейно в сложната обстановка.

Освен това JD Logistics е изпратила спомагателни роботи във фабриките, ситуирани в най-опасните региони на разпространяване на ковид в Китай, с което се пробва да минимизира вредите от епидемията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР