Китайският гигант иска в Топ 2 на пазара за облачни

...
Китайският гигант иска в Топ 2 на пазара за облачни
Коментари Харесай

Alibaba Cloud се прицели в мястото на Azure

Китайският колос желае в Топ 2 на пазара за облачни услуги

Само Съединени американски щати и Китай ще се конкурират на световния пазар за облачни услуги, предвижда шефът на Alibaba Cloud – Симон Ху

Облачната компания Alibaba Cloud, развивана от колоса в електронната търговия Alibaba Group, желае да стане вторият по величина снабдител на клауд услуги в света в околните 2-3 години, заяви Digitimes.com.

В момента второто място на този пазар държи Microsoft Azure, а водач е Amazon Web Services (AWS), по данни на IDC. Китайската Alibaba Cloud е трета, само че се прицелва в мястото на Azure, излиза наяве от изказване на шефа на компанията Симон Ху по време на Computing Conference 2017.

Успехът на облачния пазар зависи повече от опита с услуги в огромни мащаби, в сравнение с от технологията, защото точно опитът е основен за схващане на потребностите на пазара, споделя Ху. От тази позиция, Alibaba и Amazon са най-големите оператори на интернет услуги, акцентира китайският управител.

Въпреки че Съединени американски щати са водещи в клауд разработките, Китай, със своя индустриален бранш и най-голямото население в света, вкарва бързо приложения за интернет услуги, което дава положителни благоприятни условия за развиване на Alibaba Cloud, добавя Ху. Според него, единствено Съединени американски щати и Китай ще се конкурират на световния заоблачен пазар.
още по тематиката
Alibaba Cloud получава преимущество от глобализацията а на фирмите в Китай и държавната самодейност One Belt One Road (Един пояс – един път). Благодарение на тези два фактора, освен Alibaba Cloud, само че и други китайски компании модернизират промишлеността и се развиват софтуерно въз основата на облака, огромните данни и изкуствения разсъдък, заключава Симон Ху.

Една трета от водещите 500 предприятия в Китай към този момент употребяват продуктите и услугите на Alibaba Cloud, които сега покриват към 40% от другите браншове на промишлеността, като се чака този индикатор да нарасне до 50% в края на годината, вследствие на прехода на страната към цифровизация и облачни калкулации.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР