Китайският фондов пазар понесе сериозни загуби в началото на седмицата,

...
Китайският фондов пазар понесе сериозни загуби в началото на седмицата,
Коментари Харесай

Заплахата от нови мита изтри $487 милиарда от китайския фондов пазар за ден

Китайският фондов пазар понесе съществени загуби при започване на седмицата, откакто в неделя американският президент Доналд Тръмп удостовери, че вместо комерсиално съглашение сред Вашингтон и Пекин ще бъдат въведени нови мита върху вноса от азиатската страна.

По думите на източници, представени от Reuters, до това решение се е стигнало поради подчинение обратно от страна на китайските договарящи от поети преди този момент задължения.

Новите цени върху експорта би трябвало да влязат в действие в края на седмицата. Увеличението до 25% от 10% на митата ще засегне импорт на китайски артикули за 200 милиарда $.

Междувременно новината нанесе сериозен удар върху фондовия пазар в Китай. Отдръпването на вложителите " изтри " 487 милиарда $ от цената на локалните акции за ден, написа Bloomberg.

Основният показател Shanghai Composite Index изгуби 5,6% от цената си, като по-късно съумя да възвърне 0,3% от тях.

" Пазарите остават нестабилни ", показва капиталовият шеф на Shenzhen Qianhai United Ю Ингбо. "

Несигурността към момента е прекомерно висока. Тръмп се възползва от единствения фактор, върху който китайското държавно управление има малко надзор ", добавя той.

Оптимизмът в упованието на комерсиална договорка сред Китай и Съединени американски щати оказа помощ на борсата в Шанхай да се трансформира в една от най-добре представящите се в света до тази седмица. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР