Китайският финансов и икономически център град Шанхай ще ограничи до

...
Китайският финансов и икономически център град Шанхай ще ограничи до
Коментари Харесай

Шанхай ограничава населението си

Китайският финансов и стопански център град Шанхай ще ограничи до 2035 година броя на популацията си до 25 милиона души в опит да се пребори с " заболяванията на огромния град ", заяви градската администрация, представена от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

На уеб страницата си градският съвет заяви нощес, че набелязаната цел за надзор над мащаба е част от генералния проект за развиването на града за интервала 2017-2035 година, утвърден от управляващите.

До 2035 година броят на непрекъснатото население на Шанхай ще бъде следен на ниво от към 25 милиона души, а общата повърхност, предопределена за строителство, няма да надвишава 3200 кв. километра, уточни съветът.

Според държавни медии за " боледуване на огромния град " може да се приказва, когато един мегаполис стартира да страда от замърсяване на околната среда, несъразмерен трафик и дефицит на публични услуги като обучение и опазване на здравето.

В доста от най-големите китайски градове се следи също скок в цените на жилищата, което поражда опасения от балон на пазара на парцели.

По данни на организация " Синхуа " в края на 2015 година Шанхай, който се намира на източното крайбрежие на Китай, е имал непрекъснато население от 24,15 милиона души.

Градските управляващи оповестиха също, че генералният проект планува увеличение на напъните за запазване на околната среда и опазване на забележителностите на града.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР