Китайският фармацевтичен университет в Нанкин, провинция Дзянсу, инсталира система за

...
Китайският фармацевтичен университет в Нанкин, провинция Дзянсу, инсталира система за
Коментари Харесай

Китайски университет тества система за разпознаване на лица в класните стаи

Китайският фармацевтичен университет в Нанкин, провинция Дзянсу, конфигурира система за различаване на лица в класните стаи, с цел да записва автоматизирано и следи студентите в час, което обаче провокира големи разногласия по отношение на персоналния живот на учащите, съобщи bulgarian.cri.cn.

Системата има достъп до персоналната информация на студентите и следи за държанието им в час, да вземем за пример кимвания и игра с мобилните телефони. В момента тя е в експериментален интервал, сподели шефът на осведомителния център на образователното заведение Сю Дзянджън. „ Системата следи всяко деяние на студентите, с цел да реши дали те внимават в час или се занимават с други неща ", добави той. Според него тя има за цел да понижи и даже прекрати пропускането и по-ранното овакантяване на часовете с вярата да усъвършенства посещаемостта и дисциплината измежду студентите.

Но някои студенти са на мнение, че това е интервенция в персоналния им живот. По този мотив Сю Дзянджън сподели, че са се съветвали с локалното бюро за социална сигурност по въпросите за поверителността. Системата не навлиза в персоналния живот на студентите, защото образователните зали са обществено пространство, сподели той.

Университетът е конфигурирал камери за различаване на разположение на входовете на образователното заведение и други здания, да вземем за пример библиотеката.

Ако пилотната стратегия приключи сполучливо, камери ще бъдат поставени във всички класни стаи, сподели Сю Дзянджън. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР