Китайският епидемиолог и пулмолог Чжун Наншан, ръководител на специалната комисия

...
Китайският епидемиолог и пулмолог Чжун Наншан, ръководител на специалната комисия
Коментари Харесай

Епидемиолог разкри как властите в Китай са криели истината за коронавируса

 Китайският епидемиолог и пулмолог Чжун Наншан, началник на специфичната комисия по битка с ковид в Министерството на здравеопазването на Китай съобщи, че управляващите на Ухан, където на първо време беше регистриран ковид, са криели основни детайлности за мащабите на болестта.

" В началото градските управляващи не желаеха да признаят истината. В самото начало те мълчаха и тогава аз споделих, че е допустимо, инфектираните да са доста повече ", споделя Чжун Наншан пред CNN, представен " Faktor.bg ".

По думите не епидемиолога, съмненията му зародили, откакто формалните данни няколко следващи дни не се променяли, управляващите съобщавали единствено за 41 случая в продължение на 10 дни, до момента в който в това време почнали да се появяват известия за инфектирани в чужбина.

Той траял да задава въпроси на локалните управляващи, след което те " прекомерно насилствено " дали действителните данни: на 20 януари заболелите, открити в Ухан към този момент били 198, а умрелите 3. Освен това, станало ясно, че има и 13 инфектирани медици.

Макар че признава занижения брой на заболелите, Наншан отхвърля обвиняванията, че управляващите на Китай умишлено са манипулирали данните.

Той напомня, че преди 17 години, по време на епидемията от атипична пневмония, централното държавно управление със закани от санкции е изисквало всички градове и държавни институции да оповестяват същинските данни за заболелите.

Именно Чжун Наншан, който дошъл в Ухан на 18 януари, обществено удостовери, че коронавирусът се предава от човек на човек, до момента в който уханските управляващи в продължение на седмици настойчиво твърдяха, че заболяването не се предава при контакт на хора и заболяването е " предвидима и под надзор ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР