Китайският е-гигант Alibaba надскочи очакванията на анализаторите, като отчете силен

...
Китайският е-гигант Alibaba надскочи очакванията на анализаторите, като отчете силен
Коментари Харесай

Alibaba зарадва инвеститорите със силен ръст на продажбите

Китайският е-гигант Alibaba надскочи упованията на анализаторите, като регистрира мощен напредък на продажбите. Представянето на компанията за тримесечието е в контрастност с това на съперника ѝ Tencent, която разочарова вложителите с не изключително забележителния си напредък на приходите, написа Financial Times.

За разлика от съперника приходите на Alibaba са скочили с 42% на годишна база до 16.74 милиарда $ за трите месеца до юни. Това значително се дължи на растежа на ритейл бизнеса в Китай, облачните услуги и услугата за доставка на храна по домовете ele.me.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Стъпка пред Tencent

И Alibaba, и Tencent са софтуерни конгломерати, само че преимуществото на компанията, ръководена от Джак Ма, са нейните корени в електронната търговия, които ѝ разрешават да се радва на възходящата вълна от онлайн продажби. В същото време на компанията ѝ липсва мощният регулаторен надзор, който Китай постанова на Tencent поради игрите и видеата, които основава.

Нетната облага за интервала е 21.25 милиарда юана (3.1 милиарда долара), а това е много над резултата от 8.68 милиарда юана от предходната година. Всъщност тогава компанията трябваше да изплаща отплата на свои чиновници, което оказа голямо въздействие върху резултатите ѝ - евентуално в случай че изключим това събитие, облагата щеше да е с 27% повече.

Приходите от облачни услуги (ключова сфера за напредък за Alibaba) са се вдигнали с 66% до 7.8 милиарда юана (1.1 милиарда долара) най-много поради по-голямата подготвеност на потребителите да изразходват средства за подобен вид услуги. Въпреки това отделът на компанията, който се занимава с тях, продължава да работи на загуба.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР