Китайският борсов регулатор наложи глоба от над 100 милиона юана

...
Китайският борсов регулатор наложи глоба от над 100 милиона юана
Коментари Харесай

Китай глоби бизнесмен с $15 милиона заради борсови манипулации

Китайският борсов регулатор наложи санкция от над 100 милиона юана ($15.11 млн.) на локален предприемач поради корист при търговията с акции и конфискува от него още $5.12 млн. $ нерегламентирани облаги.

Лю Юеджун, действителният притежател на болница в провинция Съчуан, е закупил акции в Hеngkаng Medical Group в Шенжен, знаейки, че неговата болница ще продава център за лекуване на компанията, оповестиха китайските управляващи, представени от Reuters.

Възползвайки се от тази вътрешна информация и купувайки повече от 7.6 милиона акции, Лю печели над 30 милиона юана (над 4.5 млн. долара).

Двама други търговци също са санкционирани, откакто се възползваха от акциите, които купиха, въз основа на вътрешна информация за покупките на Hеngkаng, оповестиха от китайския регулатор.

" Чрез осъществяването на вътрешна търговия те съществено повреждат пазарния ред... и Комисията за регулирането на скъпите бумаги в Китай ги санкционира съществено за това в сходство със закона ", се споделя в изказването на институцията.

Комисията се ангажира да упражнява прецизен надзор, с цел да се оправи с сходно държание и да не разрешава никакви благоприятни условия или облаги на хора, които умишлено нарушават закона.

През първите 8 месеца на 2017 година регулаторът наложи санкции на стойност близо 7 милиарда юана (над 1 милиарда долара) на компании и физически лица, което е със 141% повече спрямо миналата година, съгласно държавните медии.

През април ръководителят й Лю Шию съобщи, че надзорниците на финансовия пазар тряба " да размахат меча ", с цел да се борят против всички действия, които нарушават пазарния ред.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР