Китайският блогър WeChat разкрива кои са храните в супермаркета, които

...
Китайският блогър WeChat разкрива кои са храните в супермаркета, които
Коментари Харесай

6-те най-опасни продукта в супермаркета

Китайският блогър WeChat разкрива кои са храните в супермаркета, които могат да навредят на вашето здраве. Според него те са 6 на брой и всекидневно ги слагаме в кошницата си в магазина, само че е по-добре да се въздържаме от покупката им, с цел да не си навредим. Причината е, че те постоянно се съхраняват в несъответствуващи условия. Ето кои са тези артикули:
1. Кайма от щанда за месо
 Вижте къде в супермаркета се намират най-евтините артикули Вижте къде в супермаркета се намират най-евтините артикули
Основната цел на супермаркетите е да ни накарат да оставим повече пари в тях. Служат си с разнообразни трикове, с цел да ни манипулират и да н...
Щандовете с охладено месо са извънредно известни. За домакините е огромно улеснение закупуването на прясна кайма от супермаркета. Но в тази ситуация е по-добре да се въздържате от сходна покупка, защото каймата е направена от останки от остаряло месо и също така съдържа огромно количество мазнини.
2. Нарязани мариновани зеленчуци
Обикновено домакините избират нарязани мариновани зеленчуци, които може непосредствено да се сервират. Но по-добре е избягвате покупката им, защото в тях се прибавя прекалено много сол за удължение на периода за валидност.
Заложете на цели мариновани зеленчуци, вместо на нарязани - макар комфортната опаковка, те не са предпазени от бактерии при разчистване и нарязване, а от време на време продавачите продават напълно развалени артикули, като преди този момент просто отстраняват изгнилите елементи от тях.
3. Замразена риба
 Най-вредните солени храни, които унищожават здравето ни Най-вредните солени храни, които унищожават здравето ни
Известно е, че несъразмерният банкет на сол не е потребен за нашето здраве. Това не значи, че би трябвало да се откажем изцяло от нея, само че вс...
Обикновено рибата, която не е продадена в период, се замразява и по-късно се препродава още веднъж. Оказва се, че не е толкоз мъчно да се разпознае развалената риба - тя се отличава с бели или зачервени очи и при натискане върху натрупа остава хлътналост.
4. Печено пиле
Печено пиле от топлата витрина на близкия супермаркет постоянно се оказва избавление за работещата стопанка. Но е по-добре да се въздържате от покупката на сходен артикул. В случая най-често се употребяват пилета с изтичащ период на валидност, които не са били продадени. Лошата миризма се маскира с марината, тъй че е съвсем невероятно да се разпознават евентуално рисковите меса.
5. Мариновани меса
Тук обстановката е аналогична с тази с пилето на грил. Месото с изтичащ период на валидност, което не е било продадено, се маринова. Много домакини избират да купят мариновани и овкусени пържоли, които би трябвало само да изпекат във фурната. Но в тази ситуация марината се употребява за замаскиране на неприятния усет и аромат на месото.
 10 мита за храните, в които е извънредно време да спрем да имаме вяра 10 мита за храните, в които е извънредно време да спрем да имаме вяра
Кои храни са потребни и кои нездравословни? Този въпрос няма еднопосочен отговор. Здравословното хранене е обвързвано с куп легенди.  Например...
6. Миксове от подправки
За изработката им се употребяват освен развалените зеленчуци и билки, само че и спомагателни пълнители и антислепващи сътрудници. По-добре е да си купите свежи подправки. Или в случай че са изсушени, заложете на такива, които не са млени - да вземем за пример черен пипер на зърна, а не млян.  Още една причина да не купувате миксове от подправки е огромното количество сол в тях.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР