Китайският Бигфут, наричан Йерен или Дивия човек … В Китай, съобщения

...
Китайският Бигфут, наричан Йерен или Дивия човек …
В Китай, съобщения
Коментари Харесай

Китайският Бигфут, наричан Йерен или Дивия човек

Китайският Бигфут, именуван Йерен или Дивия човек … В Китай, известия за сходни на Бигфут същества има от близо 3000 години. Едно от най-известните създания в съвремието се назовава Йерен или Дивия човек. Най-ранният отчет за Дивия човек се появява в локална хроника на окръг Фанг Хубей през 17-ти век. Авторът твърди, че огромен брой от тях живеят в планината Фанг. През 20-ти век има стотици наблюдения на Диви хора и до през днешния ден очевидци настояват, че са ги виждали в региона. Типичният Йерен е описван с височина сред 1,8 – 2 и половина метра, затрупан с дълга алена, черна или бяла четина.



Той е изправен като човек и има дълги, мощни крака. Тези създания поддържат връзка между тях с нещо като „ бърборене “, способни са да се смеят и да плачат. Въпреки, че локалните поданици от дълго време приказват за Дивия човек, учените стартират да се интересуват от тях едвам през втората половина на 20-ти век. През 1940 година, до момента в който пътува с рейс през провинция Гансу, биологът Уанг Зелин се среща с група „ ловци на Диви хора “. Те му демонстрират тяло на необичайно творение с изказванието, че е женски Див човек, който са умъртвили и възнамеряват да го занесат в окръжното държавно управление. Уанг разказва натрупа с височина към 2 метра и затрупан с гъста сиво-кафява четина. В началото на 50-те години, геологът Фан Джинкуан твърди, че е видял двама Диви хора в провинция Шанси. За интервал от три дни, в гората отвън град Баоджи, Фан и локален лидер два пъти виждат Дива майка с дете. Майката била много внимателна, само че детето с наслада общувало с двамата мъже и даже им занесло кестени. Водачът на Фан му споделил, че Дивите хора живеят в близката пещера, а през есенния и зимния сезон постоянно се скитат в гората, с цел да събират кестени.



Първите по-сериозни следствия на учените стартират в провинция Юнан през 1961 година, откакто група строителни служащи описват, че са намерили Див човек и са го простреляли. Изследователи от Китайската академия на науките не могли да открият нищо, което да удостоверява думите на служащите и макар, че през идващите 10 години има поредност от известия за наблюдения на тези създания в Хубей, никой не им обръща изключително внимание. Четете още: Ловец на феи снима дребни хуманоиди в гората (видео) На 14 май 1976 година, шестима държавни чиновници пътували през граничната зона сред окръг Фанг и Шеннонджа, когато забелязали маймуноподобно създание с височина към 1,5 м, стоящо на пътя. Мъжете спрели и слезли от колата, с цел да го прегледат по-добре. Създанието не правело нищо, просто стояло и се взирало в тях. Един от тях хвърлил камък по него, тогава то се обърнало и избягало в гората.



Козина, за която се твърди, че е от Йерен Няколко седмици по-късно, локална жителка и четиригодишният й наследник вървели нагоре по планинския било, когато видели Див човек да търка гърба си в дърво. След като създанието ги забелязало и схванало, че го гледат, побягнало към тях и почнало да ги преследва. Жената взела детето си на ръце и побягнала. Изминала повече от километър, преди да се обърне обратно и да види, че съществото към този момент не е по петите й. Месец по-късно, когато Китайската академия на науките проверява тази среща, те откриват косми, сходни на четина на примат, върху дървото, там където съществото е търкало гърба си. Друго наблюдаване се оповестява на 18 октомври, същата година. Учител и негови възпитаници берат плодове в планината, когато виждат Див човек минаващ около тях да се изкачва на рид. През идващите няколко години, в Хубей се организират няколко огромни следствия, само че никой от проверяващите не открива нищо повече от проби от четина, изпражнения и 46-сантиметрови отпечатъци. През януари 1999 година, след десетилетия на търсене, Китайската академия на науките афишира, че Дивият човек не съществува. Някои учени допускат, че очевидците са видели примати като златна маймуна или гибон. Криптозоолозите обаче имат вяра, че Дивият човек може да е потомък на Гигантопитека, живял в Азия и липсващ преди повече от 100 000 години.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР