Китайският актьор Джеки Чан се включва в борбата с новата

...
Китайският актьор Джеки Чан се включва в борбата с новата
Коментари Харесай

Жертвите на коронавируса вече са 813

Китайският артист Джеки Чан се включва в битката с новата болест. Той даде обещание да подари към 197 хиляди $ на този, който сътвори ваксина. " Не става въпрос за парите. Не желая да виждам по какъв начин в миналото оживените улици на градовете ни са празни и не желая да виждам моите сънародници да се борят с вируса до гибел, когато би трябвало да се радват на живота ", съобщи Джеки Чан. А жертвите на ковид към този момент са 813, което го трансформира в по-смъртоносен от Тежкия изострен респираторен синдром. При епидемията през 2003 жертвите бяха 774.

В Контамин - Монжоа, живописното населено място във Френските Алпи, през днешния ден тестваха децата от две учебни заведения за ковид. До превантивните ограничения се стигна, откакто през вчерашния ден бяха диагностицирани петима британци, измежду които 9-годишно дете. Момченцето посещавало часове по френски език в двете учебни заведения.
Аниес Бюзен, министър на опазването на здравето на Франция: Не считаме, че има разпространяване на вируса, само че след седмица обстановката може да се промени. Животът в селището е естествен. Тестваме единствено хората, които са били в контакт със инфектираните.
Приносителят на болестта в Контамин-Монжоа е прочут - британец, който бил на конференция в Сингапур. Вече е открито, че измежду участниците във форума е имало и хора от Ухан - града огнище на болестта. След командировката в Сингапур, британецът отишъл на отмора в Контамин-Монжоа.

Петимата британци, които през вчерашния ден бяха диагностицирани, били в същата хижа. След като се върнал във Англия, диагнозата на британеца, пътувал до Сингапур била доказана.

Продължава евакуацията на чужденци от епицентъра на болест. В Берлин през днешния ден дойде аероплан с немски жители.
Матиас Прос - шеф на болница, Берлин: Осигурена е цялостна изолираност, в която гостите ще бъдат през идващите 14 дни.
За работещите в Китай насилствената отмора свършва, на следващия ден страната ще стартира да възвръща работния си темп. Очаква се, обаче, доста компании да не отворят.

Краят на почивката не визира жителите на Хъбей, - провинцията, откъдето потегли болестта. Там множеството градове остават под карантина.
 Броят на жертвите на ковид надвиши този от САРС Броят на жертвите на ковид надвиши този от САРС
Продължава да пораства броят на жертвите на ковид - те са 811, а инфектираните повече от 37 000. Така смъртните случаи, породени от новия вирус, ста...
Още по тематиката Китайският ковид
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР