Китайските здравни власти проучват възможността за финансови стимули за насърчаване

...
Китайските здравни власти проучват възможността за финансови стимули за насърчаване
Коментари Харесай

Втората най-голяма икономика иска повече бебета. И е готова да плаща за това

Китайските здравни управляващи изследват опцията за финансови тласъци за поощряване на раждаемостта, откакто десетилетния надзор върху раждаемостта провокира понижаване на работната мощ в страната, оповестяват китайски медии, представени от Bloomberg.

Националната комисия по опазване на здравето в Китай провежда екип от специалисти, претрупан със задача да изследва потреблението на данъчни облекчения и други тласъци, които да понижат на разноските за развъждане на дете.

 Най-голямата спирачка пред растежа на втората стопанска система? Бебетата
Най-голямата спирачка пред растежа на втората стопанска система? Бебетата

Страната, която забрани раждането на повече от едно дете, в този момент би трябвало да се промени напълно, само че това е сложна задача

Изследването ще направи оценка на резултата от възнаграждаването на фамилиите по отношение на броя на децата, които имат.

Изследването е следващият знак, че китайските политици имат вяра, че са нужни по-решителни дейности за неутрализиране на демографска бомба с времето, съвсем 3 години откакто разрешиха на всички фамилии да имат по 2 деца вместо по едно.

 Китай отстранява една от най-големите спънки пред растежа си
Втората стопанска система отстранява една от най-големите спънки пред растежа си

Населението на Поднебесната империя застарява прогресивно, натежавайки над стопанската система

Bloomberg News заяви през май, че Китай възнамерява да отстрани всички ограничавания за броя на децата, които едно семейство може да има, с цел да понижи темпото на застаряване на страната и да отстрани този източник на интернационална рецензия.

Това ще бъде от изгода и за бизнеса на фирмите, произвеждащи детски облекла и аксесоари. Новината за тласъците за раждаемост предстоящо провокира скок на акциите им.

 Нова дългова бомба заплашва Китай
Нова дългова бомба заплашва Китай

В пенсионната система се отваря все по-голяма дупка, управляващите би трябвало да работят

Броят на ражданията в Китай е понижен с 3.5% до 17.2 млн. за предходната година, съгласно формалната статистика. Много родители са загрижени за разноските за развъждане на спомагателни деца в едно общество, което е привикнало да концентрира фамилните запаси върху едно.

Застаряващото китайско общество ще има съществени последствия за страната и за света, повишавайки разноските за пенсии и опазване на здравето и задълбочавайки недостига на квалифицирани фрагменти на пазара на труда. Китайските управляващи чакат към 1/4 от популацията да бъде на 60 или повече години до 2030 година, по отношение на 13% през 2010 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР