Китайските военноморски сили искат "спокойствие и добър ред", заяви техният

...
Китайските военноморски сили искат "спокойствие и добър ред", заяви техният
Коментари Харесай

Китай иска спокойствие, заяви главнокомандващият военноморските сили

Китайските военноморски сили желаят "спокойствие и добър ред ", съобщи техният главнокомандващ преди парада по случай 70-ата им годишнина, на който на следващия ден се чака да бъдат показани нови бойни кораби, съобщи Ройтерс.

Китай реализира огромен проект за модернизиране на своята войска при ръководството на президента Си Цзинпин и ускорява наличието си в Южнокитайско море и към Тайван, което провокира напрежение в района.
Военноморските сили са изключително облагодетелствани от проекта за рационализация в миг, когато Китай се стреми да упражнява мощ надалеч от своите крайбрежия и да пази своите търговски направления и жители в чужбина.
Миналия месец Китай разгласи, че си слага за цел да усили със 7,5 % бюджета за защита за тази година.

Във военноморския парада във водите край източния китайски град Циндао ще вземат участие 32 плавателни съда и 39 единици авиация, някои от които не са показвани до момента, а също бойни кораби от 13 непознати страни.
Главнокомандващият военноморските сили Шън Цзинлун сподели, че Китай желае да насърчи доверието и съдействието при своето взаимоотношение с задгранични флотове и делегации тази седмица.

"Китайският боен флот е подготвен да се оправя дружно с другите флотове с провокациите за морската сигурност и да поддържа морския мир, успокоение и добър ред, да остане привързан с морската сигурност и развиване и ефективно да обезпечава повече публични богатства за международната морска сигурност ", съобщи Шън, който е непосредствен до Си.
Военни кораби от Индия, Австралия и още няколко страни дойдоха в Циндао за присъединяване в парада.

Китай ще означи на следващия ден 70 години от основаването на своите военноморски сили и по този случай ще покаже нови военни кораби, в това число атомни подводници и ескадрени миноносци.

Индия, която има различия с Китай поради противоречивата им сухопътна граница и китайската поддръжка за индийския районен противник Пакистан, изпрати ескадрен миноносец и продоволствен транспортен съд.

Австралия, която има разногласия с Китай поради своите съмнения за китайска интервенция в нейната политика и възбраната, която наложи върху съоръжение от китайската компания "Хуавей " за плануваната й мрежа 5-Джи, изпрати фрегата.
Япония изпрати ескадрен миноносец. Според японски медии това е първото посещаване на японски боен транспортен съд в Китай от 2011 година

В връзките сред Китай и Япония има напрежение поради отдавнашния териториален спор за острови в Източнокитайско море и китайските съмнения към напъните на японския министър-председател Шиндзо Абе да промени пацифистката конституция на Япония.

Напоследък обаче Китай и Япония се стремят да подобрят връзките си. През октомври Абе направи посещаване в Пекин, при което двете страни дадоха обещание да изградят по-близки връзки и подписаха редица съглашения в разнообразни области.
Сред другите страни, които ще вземат участие в парада, са Русия, която е непосредствен другар на Китай, а също Виетнам, Филипините и Малайзия, които спорят с Пекин за територии в Южнокитайско море.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР