Китайските военни наскоро проведоха съвместни учения за бойна готовност, патрули

...
Китайските военни наскоро проведоха съвместни учения за бойна готовност, патрули
Коментари Харесай

Китай обяви, че е готов за война по всяко време


Китайските военни неотдавна организираха взаимни учения за бойна подготвеност, патрули и бойни тренировки в морето и въздушното пространство към Тайван. Това се показва в изказване на Източното командване на Народната освободителна войска, представено от " Ройтерс ".

Ученията са проведени в отговор на " сговор и провокации " от страна на Съединените щати и Тайван, съобщи представителят на китайското министерство на защитата Ву Чиан.

Източник от Тайван удостовери, че няколко китайски изтребителя са пресекли Тайванския проток в северната му част. Той посочи, че самолетите не са навлезли във въздушното пространство на островната страна.

Вчера републиканецът Рик Скот, старши американски сенатор, дойде в Тайван за среща с президента на страната Цай Инуън.

Ходът на американската страна съществено нарушава правилото за " обединен Китай ", нанася обилни вреди на политическата основа на китайско-американските връзки, съществено подкопава връзките сред двете страни и изостря напрежението в региона на Тайванския пролив, акцентира Ву в отговор на репортерски въпрос по отношение на визитата на сенатора.

Китайската национална освободителна войска е подготвена за война когато и да е и ще предприеме всички нужни ограничения, с цел да осуети уверено намесата на външни сили и сепаратистките опити за " самостоятелност на Тайван ", защитавайки националния суверенитет и териториалната си целокупност, увери той.

Съединени американски щати и Китай са в обтегнати връзки по редица въпроси, в това число Тайван, Южнокитайско море, комерсиалните мита и отхвърли на Китай намерено да насочи рецензии към съветския водач Владимир Путин за войната в Украйна.

Очаква се държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън да се срещне с китайския външен министър Ван И на следващия ден на срещата на Г-20 в Бали.

Тайван се ръководи от локална администрация от 1949 година Пекин обаче смята острова за своя провинция, като тази позиция се поддържа от множеството страни, в това число Русия.

От няколко десетилетия Съединените щати водят така наречен политика на стратегическа неизясненост по отношение на Тайван, която се състои в това да признават дипломатически единствено Китай, само че в същото време да дават на Тайван нужните военни средства, с цел да се отбрани при възможна инвазия, без обаче това да значи експлицитна интервенция на Съединени американски щати в възможен спор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР