Китайските военни наскоро проведоха съвместни учения за бойна готовност, патрули

...
Китайските военни наскоро проведоха съвместни учения за бойна готовност, патрули
Коментари Харесай

Китай обяви, че е готов за война по всяко време

Китайските военни неотдавна организираха взаимни учения за бойна подготвеност, патрули и бойни тренировки в морето и въздушното пространство към Тайван. Това се показва в изказване на Източното командване на Народната освободителна войска, представено от " Ройтерс ".

Ученията са проведени в отговор на " сговор и провокации " от страна на Съединените щати и Тайван, съобщи представителят на китайското министерство на защитата Ву Чиан.

Източник от Тайван удостовери, че няколко китайски изтребителя са пресекли Тайванския проток в северната му част. Той посочи, че самолетите не са навлезли във въздушното пространство на островната страна.
 Съединени американски щати държи Китай под око поради Тайван
Съединени американски щати държи Китай под око поради Тайван

Китай преглежда Тайван като отделила се провинция, която би трябвало да бъде обединена с континента

Вчера републиканецът Рик Скот, старши американски сенатор, дойде в Тайван за среща с президента на страната Цай Инуън.

Ходът на американската страна съществено нарушава правилото за " обединен Китай ", нанася обилни вреди на политическата основа на китайско-американските връзки, съществено подкопава връзките сред двете страни и изостря напрежението в региона на Тайванския пролив, акцентира Ву в отговор на репортерски въпрос по отношение на визитата на сенатора.

Китайската национална освободителна войска е подготвена за война когато и да е и ще предприеме всички нужни ограничения, с цел да осуети уверено намесата на външни сили и сепаратистките опити за " самостоятелност на Тайван ", защитавайки националния суверенитет и териториалната си целокупност, увери той.
 Китай притиска Съединени американски щати да прекратят формалните контакти с Тайван
Китай притиска Съединени американски щати да прекратят формалните контакти с Тайван

Постоянните опити на Вашингтон да изиграе " тайванската карта " застрашавали връзките му с Пекин

Съединени американски щати и Китай са в обтегнати връзки по редица въпроси, в това число Тайван, Южнокитайско море, комерсиалните мита и отхвърли на Китай намерено да насочи рецензии към съветския водач Владимир Путин за войната в Украйна.

Очаква се държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън да се срещне с китайския външен министър Ван И на следващия ден на срещата на Г-20 в Бали.

Тайван се ръководи от локална администрация от 1949 година Пекин обаче смята острова за своя провинция, като тази позиция се поддържа от множеството страни, в това число Русия.

От няколко десетилетия Съединените щати водят така наречен политика на стратегическа неизясненост по отношение на Тайван , която се състои в това да признават дипломатически единствено Китай, само че в същото време да дават на Тайван нужните военни средства, с цел да се отбрани при възможна инвазия, без обаче това да значи експлицитна интервенция на Съединени американски щати в възможен спор.
 Байдън съобщи, че Съединени американски щати биха употребявали мощ, с цел да защитят Тайван
Байдън съобщи, че Съединени американски щати биха употребявали мощ, с цел да защитят Тайван

Това не било смяна на политиката за " Един Китай "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР