Китайските власти затвориха днес две болници в поставения под карантина

...
Китайските власти затвориха днес две болници в поставения под карантина
Коментари Харесай

Затвориха две болници, които отказвали да приемат спешни случаи

Китайските управляващи затвориха през днешния ден две лечебни заведения в поставения под карантина северен град Сиан, " с цел да поправят " използването на разпоредбите за битка с COVID-19 в тях, след неодобрение, провокирано от импровизиран аборт на жена, върната от едно от двете лечебни заведения, съобщи Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

Този мегаполис с 13 милиона поданици, прочут по целия свят със своята Теракотена войска, е един от дребното китайски градове, където в този момент има огнища на ковид. Жителите на Сиан са затворени по домовете си от 23 декември - решение, взето след откриването на няколко случая на COVID-19. Твърда мярка бе подхваната за спиране на веригите на предаване на вируса към останалата част от страната, отбелязва Агенция Франс Прес.

В началото на този месец на жена, бременна в осмия месец, бил отказван банкет в болница " Гаосин " в продължение на два часа с претекста, че негативният ѝ тест за COVID-19 леко надвишава 48-часовия предел на годност. Появи се фотография, показваща я седнала на стол в локва кръв. Директорът на здравната работа в Сиан сервира обществени извинения. От кметството на града по-рано оповестиха освобождението на шефа на въпросната болница и " забърканите в случая длъжностни лица ". При различен случай локална жителка твърди, че татко ѝ е умрял от сърдечен удар, откакто бил върнат от друга болница " поради разпоредбите, свързани с пандемията ". Двете лечебни заведения са получили предизвестия и би трябвало " да преустановят активността си за три месеца, с цел да се поправят ", показаха през днешния ден общинските здравни служби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР