Китайските власти уважават избора, направен от хората в Беларус, заяви

...
Китайските власти уважават избора, направен от хората в Беларус, заяви
Коментари Харесай

Китай подкрепя Лукашенко, Беларус очаква визита на Си Дзинпин

Китайските управляващи почитат избора, изработен от хората в Беларус , съобщи Уан Уенбин, представител на китайското външно министерство, разяснявайки церемонията по на Александър Лукашенко в сряда, оповестява ТАСС.

" Уважаваме избора, изработен от хората в Беларус. Президентските избори в Беларус са вътрешно дело на тази страна ", акцентира Уенбин.

" Китай мощно поддържа напъните на Беларус да поддържа националната сигурност, суверенитета , сигурността и развиването ".

КНР " се опълчва уверено на външните сили, създаващи разединение и безредици в беларуското общество. Надяваме се и имаме вяра, че под управлението на Лукашенко Беларус ще успее да възвърне политическата непоклатимост ", сподели Уенбин.
 Тихановская: Аз, Светлана, съм единственият водач, определен от белоруския народ
Тихановская: Аз, Светлана, съм единственият водач, определен от белоруския народ

Европейските страни са подготвени да окажат помощ на републиката " след успеха на демокрацията "

Посещение на китайския президент Си Дзинпин в Беларус ще даде спомагателен подтик на двустранното съдействие сред страните, съобщи заместник-председателят на Камарата на представителите (долната камара на белоруския парламент), началник на работната група на Народното събрание за съдействие с Народното събрание на КНР Валери Мицкевич.

" Убедени сме, че визитата на президента на Китайската национална република Си Дзинпин в Беларус ще даде спомагателен мощен тласък за двустранното съдействие. Готови сме за тясно съдействие с китайския парламент при неговата подготовка и организация ".

Беларус високо прави оценка поддръжката на Китай по отношение на уважението от страна на непознати страни и интернационалните организации за суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Беларус. " Изразяваме признателност към КНР за градивната позиция във връзка с обстановката в Беларус, която се пази на интернационалните платформи, в това число Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Ние гледаме с корав оптимизъм на развиването на беларуско-китайските връзки и сме уверени в поредното осъществяване на всички наши проекти ".

Си Дзинпин поздрави Лукашенко за успеха и означи, че Китай и Беларус са " стоманени братя " и " сътрудници ". Пекин прикани външните сили да не основават безпорядък в Беларус .

Вчера и оповестиха, че не признават Лукашенко за президент на Беларус, откакто

Беларуското опозиционно

В понеделник Кипър наложи несъгласие върху

На 9 август . Спорните избори провокираха най-големите антиправителствени демонстрации в 26-годишното ръководство на Лукашенко.
 Европейски Съюз отхвърля да признае Лукашенко за президент на Беларус
Европейски Съюз отхвърля да признае Лукашенко за президент на Беларус

Заради липса на демократична легитимност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР