Китайските власти установиха местоположението на потъналия ирански танкер в Източнокитайско

...
Китайските власти установиха местоположението на потъналия ирански танкер в Източнокитайско
Коментари Харесай

Иранският танкер е потънал на 115 м дълбочина в Източнокитайско море

Китайските управляващи откриха местоположението на потъналия ирански танкер в Източнокитайско море и възнамеряват да го изследват благодарение на специфични роботи. Това заяви Синхуа, цитирайки източник от транспортното министерство, съобщи ТАСС.

" Съдът се намира на 115 метра дълбочина... Едновременно с това се правят действия по изчистване на замърсяването... Разследването на събитията към крушението на танкера ще бъде осъществено с подводни роботи ", заяви ведомството.

Иранският танкер, който потъна в Източнокитайско море, е оставил два петролни разлива с обща повърхност 109 квадратни километра, оповестиха нощес китайските управляващи, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Сателитни фотоси са записали едно леке с квадратура 69 кв. км. Вторият разлив с повърхност 40 кв. км е с по-малка дебелина и не по този начин съсредоточен, се споделя в известието на държавната океанска администрация. Плавателни съдове на китайската брегова защита обикалят региона, с цел да открият вредите.

Телата на трима души от екипажа на танкера бяха открити.Предполага се, че и останалите 29 са починали.

Големият танкер " Санчи ", пренасящ 136 хиляди барела ултралек недопечен нефт, се сблъска на 6 януари с товарен транспортен съд. Смята се, че целият екипаж на танкера от 30 иранци и двама бангладешци е умрял.

Потъването на " Санчи " в неделя аргументи най-голямото екологично злополучие от този вид от десетилетия насам.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР