Китайските власти се съсредоточиха върху справяне с мълчаливите или преносителите

...
Китайските власти се съсредоточиха върху справяне с мълчаливите или преносителите
Коментари Харесай

Китай се насочи към мълчаливите преносители на коронавирус

Китайските управляващи се концентрираха върху справяне с " безмълвните " или преносителите на ковид без признаци като част от идната фаза на пандемията на фона на терзанията измежду американски здравни специалисти, които мислят, че ¼ от заболелите нямат признаци , написа " Гардиън ".

Националната здравна комисия на Китай заяви, че ще стартира да разгласява данните за пациентите без признаци от през днешния ден и тези хора ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина, откакто континенталната част на страната записва първото нарастване на случаите за пет дни.
 Коронавирус: Съединени американски щати задминаха Китай и по смъртност
Коронавирус: Съединени американски щати задминаха Китай и по смъртност

Там инфектираните се усилиха до 75 795 спрямо 66 497 ден по-ран

Властите записаха 130 нови случая без признаци през днешния ден, с които общият им брой доближи 1367. Преди Китай регистрираше пациентите без признаци като с дребен риск и не ги включваше към доказаните случаи, слагаше ги под карантина и по-късно ги освобождаваше, в случай че не покажат признаци.

В понеделник министър председателят Ли Къцян прикани за следене на пациентите без признаци на фона на страховете от появяването на нови случаи, което принуди няколко провинции да вкарат по-твърди ограничения във вторник. В някои провинции всички пациенти без признаци са под наложително лекарско наблюдаване в болница в продължение на 14 дни.
 Одобриха закупуването на 1 милион маски от Китай
Одобриха закупуването на 1 милион маски от Китай

Стойността на маските е 1 670 000 евро

Робърт Редфийлд, шеф на Центровете за предварителна защита и надзор на болесттите на Съединени американски щати, разяснява в изявление, че евентуално ¼ от случаите на инфектирани с ковид са без признаци . Той акцентира пред Националното публично радио, че това е значимо, тъй като тези, които нямат признаци, могат да пренесат вируса и американските специалисти са го открили това. В резултат на това организацията нападателно преразглежда рекомендациите си за потребление на маски.

Китайски откриватели са пресметнали, че 59% от инфектираните са имали леки или никакви признаци . Документи, прегледани от South China Morning Post, демонстрират, че повече от 40 000 пациенти без признаци не са включени в формалните данни на Китай от повече от 80 000 инфектирани с ковид.

В Китай има повече от 82 000 доказани случая с ковид и 3310 умряли.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 754 000 доказани случая, а умрелите са повече от 36 000. Регистрирани са случаи в 202 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 860 000 случая и повече от 42 000 умряли в 180 страни, възстановили са се повече от 178 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР