Китайските власти се опитват усилено да постигнат деликатен баланс между

...
Китайските власти се опитват усилено да постигнат деликатен баланс между
Коментари Харесай

Компании се опитват да възстановят снабдителни вериги, прекъснати от новия вирус

Китайските управляващи се пробват интензивно да реализират внимателен баланс сред преодоляването на епидемията от новия вирус и рестартирането на втората най-голямата стопанска система в света след седмици на парализа, написа в сряда организация Асошиейтед прес.

В миг, когато броят на умрелите от вирусната зараза, преди малко наречена COVID-19, надвиши 1000, световните снабдителни вериги остават значително прекратени за фирмите от целия свят, построили дълбоки връзки с Китай.

Пощенски колета са забавяни, откакто самолетни компании стопираха полетите от и до Китай. Американският производител на чипове Intel и китайският на смарт телефони Vivo се причислиха към други софтуерни колоси, които се отхвърлиха от присъединяване в огромно европейско ревю в сектора заради свързани с вируса безпокойства.

Цените на петрола, медта и други съществени първични материали се намалиха внезапно поради свиващото се търсене в Китай, постоянно именуван " работилницата на света ". Само на Китай се е дължал половината от растежа на световното търсене на нефт предходната година, съгласно IHS Markit. Страната купува над 40% от желязната руда, въглищата, никела, алуминия, медта и калената стомана в света, показва UBS.

Затворените фабрики и рестриктивните мерки за пътешестване в Китай способстваха за понижаването на цените на петрола с 20% от 7 януари, когато китайските управляващи идентифицираха новия вирус. Цените на медта, соята и даже на свинското месо спаднаха с над 6% през същия интервал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР