Китайските власти са предупредили Южна Корея за посещението на севернокорейския

...
Китайските власти са предупредили Южна Корея за посещението на севернокорейския
Коментари Харесай

Ким Чен Ун и Си Цзинпин се срещнаха в Пекин


Китайските управляващи са предизвестили Южна Корея за визитата на севернокорейския лидел Ким Чен Ун в Пекин от 25 до 28 март. Държавният департамент на Съединени американски щати също е знаел за пътуването.

Информацията е съответните публични лица.

Още в четвъртък членът на Политбюро на Китайската национална република Ян Цзечи ще посети Южна Корея, с цел да осведоми публично управляващите в Сеул за резултатите от диалозите на Ким Чен Ун с китайския президент Си Цзинпин.

БГНЕС напомня, че в първите часове на сряда бе оповестена публична информация за това, че водачът на Северна Корея Ким Чен Ун се е срещнал в китайската столица Пекин с президента на Китай Си Цзинпин. Официалната аудиенция се е състояла от 25 до 28 март.

Според президента на Китай Пекин ще спомага за непрекъснатото подсилване на съдействието с Пхенян поради мира и отбраната на взаимните ползи на двете страни за задачите на повишение на благосъстоянието на двата народа, за укрепването на мира и стабилността в района. "Трябва да отделим особено внимание на укрепването на контактите сред представителите на младежта на Китай и КНДР, с цел да бъдат наследени съществуващите другарски традиции", отбелязал Си Цзинпин.

Визитата на Ким Чен Ун е удостоверение за огромното значение, което водачът на Северна Корея придава на развиването на връзките с Китай. "Основите на обичайна дружба на Китай и КНДР бяха сложени и получиха по-нататъшно развиване с помощта на напъните на по-старите генерации от висшето управление на двете страни. Това е наше взаимно скъпо достояние", декларирал Си Цзинпин.

Китайският водач подчертал, че Комунистическата партия на Китай и Трудовата партия на Корея имат огромен принос за развиването на социализма. "Трябва да се стремим към това нашите взаимни връзки да получат още по-успешно развиване (...). Това е единственият верен избор и върху него няма да повлияят мимолетните промени", отбелязал той.

На собствен ред Ким Чен Ун декларирал, че управляващите на Северна Корея непроменяемо отделят огромно внимание на усилването на междупартийните връзки с Китай. "Развитието на дружбата с Китай е нашият избор и нищо няма да го промени", подчертал водачът на Северна Корея.

Си Цзинпин е бил поканен да посети Северна Корея и поканата е призната. /БГНЕС, ТАСС, АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР