Китайските власти са можели да предприемат по-твърди здравни мерки през

...
Китайските власти са можели да предприемат по-твърди здравни мерки през
Коментари Харесай

Независими експерти критикуват Китай и СЗО за първоначалната реакция срещу Covid

Китайските управляващи са можели да подхващат по-твърди здравни ограничения през януари предходната година, с цел да овладеят първичната вълна на Covid-19. Това счита самостоятелна експертна комисия, ръководена от някогашния новозеландски министър-председател Хелън Кларк и от някогашния президент на Либерия Елън Джонсън Сърлийф.

Екипът прикани за промяна на Световната здравна организация (СЗО) и я разкритикува, че е оповестила експлоадирането на пандемията с доста огромно забавяне, съобщи Ройтерс.

Междинният отчет бе показан броени часове откакто най-високопоставеният специалист на СЗО за изключителните обстановки Майк Райън съобщи, че смъртните случаи от Covid-19 по света се чака да доближат 100 000 на седмица " доста скоро ".

" Това, което е ясно за комисията, е, че здравните ограничения е можело да бъдат прилагани по-твърдо от локалните и националните здравни управляващи в Китай предишния януари ", написа в отчета, като се има поради първичният епидемиологичен гърмеж на новото заболяване в град Ухан, в китайската провинция Хубей.

Въпреки появяването на доказателства за предаване на ковид от човек на човек " в прекомерно доста страни, този сигнал бе пренебрегнат ", сочи отчетът, който подлага на критика и забавената реакция на СЗО на появяването на новия вирус. Експертната група пита по-конкретно за какво комисията към организацията за изключителните обстановки се е събрала на първо съвещание за ковид чак през третата седмица от януари предходната година и е оповестила пандемията едвам на 30 януари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР